Hrvati prestravljeni posle novog poraza: "Sada nam prijeti Srbija!"

Ako izgube u poslednjem kolu, Hrvati će na megdan Orlovima u nokaut fazi

Foto. AP/Tanjug

Poraz od selekcije Italije u uzbudljivoj završnici uneo je određeni strah kod reprezentacije Hrvatske, tačnije tamošnjih medija, od potencijalnog duela sa Srbijom u osmini finala!

Naime, svi očekuju da Srbija u poslednjem kolu savlada Poljsku i osigura prvo mesto u grupi C, što bi značilo da u nokaut fazi igra sa četvrtom selekcijom iz grupe D. A to će biti upravo Hrvatska ukoliko u 5. kolu ne dobiju Ukrajinu.

- Hrvatska bi trebalo da izbegne četvrto mesto kako ne bi igrala protiv Srbijre, favorita na Eurobasketu - piše "Index", dok "Jutarnji list" navodi da je Hrvatska izgubila u drami i naslov "Sad nam prijeti Srbija."

Printskrin: https://sportske.jutarnji.hr/

Hrvati svoj meč sa Ukrajinom igraju u četvrtak od 14.15 časova i u slučaju eventualne pobede od devet ili više koševa razlike ići će čak na drugo mesto. Poraz, pak, znači duel sa Orlovima.

Srbija je do sada zabeležila sva četiri trijumfa u grupi, poslednju protiv Izraela, i uz Grčku smo jedini maksimalni do sada. A što se tiče utakmice sa Izraelcima, najefikasniji na meču bio je Nikola Jokić sa 29 poena.

Telegraf na Evrobasketu ima dva izveštača, a ovde možete da pratite sve najnovije informacije i ekskluzivne priče sa lica mesta.

Video: Naši navijači osmislili pesmu za Marka:Jagodić-Kuridža je najveća zvezda u Pragu

(Telegraf.rs)