Pešić precrtao Bjelicu i Dobrića: Ovo je konačan spisak košarkaša Srbije za EP!

Ovi momci će se boriti za medalju

Foto: Nikola Tomić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak od 12 igrača koji će predstavljati Orlove na predstojećem Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra!

Na spisku se nalaze: Vasilije Micić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Pešić je još ranije najavio da će sa konačnim spiskom čekati do poslednjeg trenutka, da bi u utorak na konferenciji potvrdio da će dan pred polazak, tačnije na poslednjem treningu, otkriti s kim napada medalju. A tom prilikom sa spiska su otpali: Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev i Boriša Simanić.

O zdravstvenom stanju ekipe,  je pred Evrobasket izjavio:

Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje - rekao je prof. dr Dragan Radovanović i dodao:

- Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu. Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje.

Podsetimo, Srbija će šampionat Evrope krenuti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali Orlova će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka. Zatim se nokaut faza seli u Berlin.

(Telegraf.rs)