Kojih 12 ratnika Đorđević vodi u Istanbul? Još samo dva dana do odlaska Srbije na Eurobasket!

Selektor Srbije ima još dva dana da donese odluku o timu za EP

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu putuje u Istanbul na Eurobasket na kome će nastupati u grupi D sa ekipama Letonije, Rusije, Turske, Velike Britanije i Belgije.

Selektor Đorđević ima još malo vremena da preseče i da odluči koja trojica igrača ne idu na Eurobasket.

>>> Nikola Kalinić neizvestan za Evropsko prvenstvo: Već bih bio kod kuće da nije bilo ovoliko otkaza.

Za razliku od ranijih godina kada je imao problem druge vrste, odnosno da odluči koji igrač je bolji za tim, sada mora da gleda i zdravstveni bilten. Nije isključeno i da povede 13 igrača, pada u Istanbulu preseče, ali verovatno ne bi želeo da nekog dodatno maltretira.

Trenutno su u problemu Nemanja Nedović i Nikola Kalinić koji su povređeni.

Povreda Nedovića (dislokacija ramena) je koliko-toliko sanirana i sada je stvar procene koliko će biti spreman makar za drugi deo takmičenja, dok je Nikola Kalnić od početka vukao povredu leđa, tačnije diskusherniju pa bi moglo da bude kontraproduktivno da ide na EP.

- Realno  da nema ovoliko otkaza već bih bio kući - rekao je Kalinić nedavno.

Evo kako stoji situacija po pozicijama

Plejmejkeri: Jović, Micić, Nedović

Bekovi: Bogdanović, Lazić, Milosavljević,

Krila: Lučić, Kalinić, Gudurić

Krilni centri: Birčević, Mačvan,

Centri: Štimac, Marjanović, Kuzmić.

Da li će ovo biti ekipa Srbije za Eurobasket videćemo (Bez Nedovića i Kalinića). Sve je na selektoru koji svaki dan radi sa tim momcima i zna koliko na koga može da računa.

Ono što je sigurno je da će voditi sva tri centra Marjanović, Štimac, Kuzmi, dve četvorke Mačvana i Birčevića, dok na trojkama konkurišu Lučić, Kalinić i Gudurić iako prva dvojica mogu da igraju i na krilnom centru.

Od bekova imamo Nedovića, Jovića, Micića, Bogdanovića, Milosavljevića i Lazića i evidentno je da će jedan da otpadne. Selektori u zavisnosti od tima prave kombinacije, ili vode 5 bekova, tri krila i četiri centra ili vode sedam spoljnih i pet visokih ( tri centra i dva krilna centra te tri plejmejkera i dva beka i dva krila)

(Telegraf.rs)