Dominacija profesora Nedića na RTS: "Ona neznalica, Srbomrzac iz VAR sobe, sad mu kaže sviraj penal..."

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudijski ekspert kivan na Bastiona Dankerta

Printskrin: RTS

Veliku prašinu podigao je penal koji je sviran Engleskoj u polufinalu Evropskog prvenstva, kada je arbitar Feliks Cvajer pokazao na belu tačku nakon duela u kaznenom prostoru koji su imali Hari Kejn i Denzel Damfris.

Čak su i legendarni engleski fudbaleri, Džejmi Karager i Geri Nevil priznali da nema penala, stručni konstultant RTS-a Rade Bogdanović takođe je istakao da nije bilo penala i da je to sramota za UEFA i arbitre, a to je podržao i sudijski ekspert na RTS-u, profesor Dejan Nedić, koji je posebno kivan na prvog sudiju VAR sobe za ovo polufinale, Bastiona Dankerta, koji nije reagovao ni kada je Srbija pokradena protiv Švajcarske i kada joj nije sviran penal.

- Obratio bih se Radetu Bogdanoviću, vidite ovu poziciju, ja ću tamo, a vi ovde. Šta ću ja ovde, sjajno ste analizirali sudije, a ja ću selektore.

- Ja bih se zadržao na jednom imenu. To je Bastion Dankert. To je ime čoveka koji je neznalica, koji se meča gde mu nije mesto, to je VAR sudija koji se umešao i uradio ono što ne sme. On sme da se umeša.

- Ovaj Cvajer znate kakva je njegova istorija, i šta se on meša. Nema kaznenog udarca, zašto? Kada je izvršen šut beli igrač je uleteo na nogu narandžastog. Da ga je udario pesnicom, onda bi se uključila VAR soba.

- Onaj Srbomrzac mu kaže, ako je penal moraš da daš i žuti karton. Pogledajte koliko dugo on to radi, vadi se pred Rosetijem, pred svima, daje žuti karton - zaključio je Dejan Nedić.

(Telegraf.rs)