Junak Španije je uradio isto što i njegov tata pre 33 godine: Dao gol na istom mestu i proslavio ga kao otac!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatna koincidencija

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Španije u petak su postali prvi polufinalisti Evropskog prvenstva, pošto su nakon produžetaka porazili reprezentaciju Nemačke sa 2:1 i tako opravdali epitet tima koji je najviše pokazao od početka turnira.

Dani Olmo je doneo prednost ekipi u 51. minutu, u 89. Florijan Virc odveo meč u produžetke, da bi pravu dramu pogotkom u 119. minutu začinio i zaokružio Mikel Merino.

Fudbaler Real Sosijedada je postigao svoj tek drugi pogodak u karijeri za Španiju, ali je to učinio na mestu koje u njegovoj porodici ima posebno mesto - Štutgartu.

Njegov otac Anhel Migel Merino je tokom karijere najdublji trag ostavio u Osasuni i Selti, a upravo je u klubu iz Pamplone stekao šansu da igra na tlu Nemačke. Bilo je to petog novembra 1991. godine u drugom kolu UEFA kupa.

Nakon 0:0 iz Španije, Osasuna je slavila sa 3:2 u gostima i prošla dalje. Gol za 2:0 upravo je bilo delo oca momka koji je u petak postao junak.

Interesantno je da je i način proslave bio isti, pa nema sumnje da je Mikel u glavi već znao kako će to sve izvesti. Prelepo!

(Telegraf.rs)