"Ovaj sudija je uzeo mesto srpskim na Evropskom prvenstvu": Dejan Nedić opleo po UEFA posle velike greške

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštre reči sudijskog eksperta

Foto: Nikola Tomić

Odličan meč gledali smo za sam kraj osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu, ali je nažalost jedan tim morao da ispadne. Austrija svoje šanse nije iskoristila u dovoljnoj meri, pa je Turska čekirala kartu za najboljih osam.

Nakon meča, u emisiji na RTS-u posvećenoj šampionatu Starog kontinenta, u analizi suđenja je Dejan Nedić istakao da je Feliks Cvajer napravio ogromnu grešku prekinuvši opasan napad Rumunije u duelu sa Holandijom.

Tom prilikom je sudijski ekspert istakao da je nedopustivo da arbitar koji je nekada učestvovao u nečasnim radnjama sudi na Evropskom prvenstvu i dodao da je on zauzeo mesto srpskim sudijama.

- Ovo emisiju posvećujemo našim sudijama Srđanu Jovanoviću, Urošu Stojkoviću i Milanu Mihajloviću koji nisu pozvani na Evro. Ne želimo da gledamo Nemca koji je kažnjavan za nečasno ponašanje dok je sudio u trećoj ligi Nemačke. Uzeo je mesto našim momcima i napravio danas katastrofalnu grešku. Sprečio je obećavajuću kontru Rumuna, sviravši nepostojeći faul, iako je bio dobro pozicioniran. To ne sme da se desi - rekao je Nedić u emisiji.

(Telegraf.rs)