Gejevi, lezbijke i transvestiti zagospodarili centrom Minhena posle odlaska srpskih navijača

D. U.
M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Marien plac je tokom vikenda u duginim bojama zbog gej parade koja se održava u glavnom gradu Bavarske

Minhen je poslednjih dana bio stecište srpskih navijača na Evropskom prvenstvu, a totalna invazija na ovaj grad viđena je na dan utakmice protiv Slovenije, kada ih je bilo 30.000.

Mnogi koji žive u okolnim gradovima u Nemačkoj i drugim zemljama u Evropi su se vratili, ali su mnogi i ostali u Minhenu, jer se ovde igra i odlučujuća utakmica grupne faze protiv Danske 25. juna od 21.00 na Alijanc areni.

Ipak, reporteri Telegrafa nisu mogli da vide gotovo nijednog našeg navijača u centru Minhena. Navijača drugih timova je bilo, mnogi su se šetali u dresovima svojih zemalja ili sa zastavom, ali srpskih nije bilo.

Inače, tokom vikenda se u Minhenu održava gej parada, pa je Marienplac bio u duginim bojama, a čak su i na najpoznatijoj zgradi u Minhenu bile istaknute zastave koje su obeležje LGBT populacije.

Organizovan je i koncert, tu su bili i štandovi za pivo i koktele, koji su bili puni, a mogli smo da vidimo i osobe koje su se potrudile da budu upečatljive u raznim kostimima ili neobičnim stajlinzima.

Pogledajte i video na početku teksta, kao i kako je izgledala gej žurka na Marienplacu u galeriji:

(Telegraf.rs)