Hrvatska radio-televizija se oglasila zbog sramnih reči na račun Piksija i Orlova: Konsultant prešao granicu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Joško Jeličić našao se u centru pažnje

Foto: Nikola Anđić

Hrvatska radio-televizija našla se danas na udaru mnogobrojnih komentara nezadovoljnih navijača Srbije, a po emitovanju emisije posvećene Evropskom prvenstvu u fudbalu u kojoj je stručni konsultant Joško Jeličić sramno isprozivao selekciju Orlova i selektora Dragana Stojkovića Piksija. 

On je istakao da mu je drago što je Srbija na prvenstvu i da zbog toga "neće biti dosadno", a onda je imao sraman komentar.

- Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako - rekao je Jeličić na HRT.

Selektora Dragana Stojkovića Piksija je posebno isprozivao. Posebno se dotakao "kulta" reprezentacije, za koji smatra da ne postoji kod Orlova.

- Njihov problem je što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju da imaju jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije. 

Posle mnogobrojnih komentara, reagovala je i Hrvatska radio-televizija, koja je istakla da "navedeni stavovi Jeličića nisu stavovi HRT", ali nisu hteli da komentarišu hoće li biti komentator na Euru za Index.hr.

(Telegraf.rs)