Šou program u Albaniji: Pola parlamenta otišlo na EURO, otkazane sve redovne sednice, ali ni to nije sve

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Interesantna situacija u zemlji naših južnih komšija

Printscreen: Twitter/@kloppoynwa

U petak počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu, pa je jasno da je euforija na Starom kontinentu na apsolutnom vrhuncu. Naša zemlja će se tamo naći posle velike dve decenije, a i južne komšije iz Albanije se takođe raduju što će moći da prate svoje najbolje igrače u Nemačkoj.

Međutim, u ovoj zemlji nastao je potpuni cirkus, jer bi svi da odu da gledaju mečeve Albanije. Baš svi, pa i poslanici Kuvendija (tamošnje Narodne skupštine), pa je kako piše španski As pozivajući se na tamošnje medije čak 140 zastupnika odlučilo da ode u Dortmund za meč sa Italijom!

To je automatski značilo otkazivanje redovne sednice koja se održava četvrtkom, ali to nije sve. Moraće da budu otkazane i one koje predstoje, jer većina poslanika planira da ostane i na preostalim utakmicama u Nemačkoj i ne želi da se vraća nazad.

Albanija potom treba da igra u Hamburgu 19. juna protiv Hrvatske, a zatim sa Španijom u Dizeldorfu 24. juna. Jasno je da su oni najveći autsajderi ove grupe, ali će iza sebe imati veliku podršku, pre svega dijaspore koja živi i radi u Nemačkoj već godinama unazad.

Ne mire se u Albaniji sa ovakvim razvojem događaja, pa je zatraženo i izjašnjavanje premijera Edija Rame povodom svega. Ipak, u narednih 15 dana je fudbal u ovoj zemlji na prvom mestu, a neke druge, važne odluke moraće da ostanu na čekanju.

(Telegraf.rs)