Evo koliko Srbija može da zaradi na Evropskom prvenstvu: Milioni Orlovima lete "ispred nosa"

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA bogato nagrađuje

Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalska reprezentacija Srbije nastupiće na Evropskom prvenstvu koje će se 14. juna do 14. jula održati u Nemačkoj. A, pored rezultata, navijača i nastupa za nacionalni tim, nagrade su te koje dodatno motivišu sve igrače.

Naime, UEFA je  učesnicima Evropskog prvenstva podelila 371 milion evra. Od čega svakom učesniku 9,5 miliona u startu! Tako, to je minimalni novac koji će se sliti u kasu Fudbalskog saveza Srbije.

Ali, šanse za dodatnu zaradu su znatno veće. Prco, samo učešće na velikom takmičenju, donosi i veće ugovore sa sponzorima, nagradne fondove, veće interesovanje kompanija koje žele da budu sponzori, pa su šanse da se od marketinga zaradi velike i to bi moglo da donese još nekoliko miliona u kasu FSS-a.

Međutim, to nije sve. Pravila o zaradama na takmičenju su takva da svaka pobeda donosi u grupi milion evra, dok remi donosi 500.000.

Ako se prođe grupa i dođe do osmine finala, do donosi dodatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale nagrađuje se sa 2,5 miliona evra. Za polufinale je nagrada 4 miliona evra. Onaj ko bude poražen u finalu dobija 5 miliona evra, a onaj ko osvaja zaradiće 8 miliona evra.

Kada se sve to sabere, zarada budućeg šampiona Evrope iznosiće 34 miliona evra, naravno, uz sve pobede.

(Telegraf.rs)