Zavirite u stadion gde će Srbija igrati protiv Švedske i na kom je Ibrahimović dao onaj čuveni gol

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljivo, "Friends Arena" će u julu promeniti ime

Najveći stadion u Skandinaviji, "Friends Arena, biće u subotu veče (18.00 časova) poprište fudbalske utakmice između Švedske i Srbije, uz napomenu da će ista biti iskorištena kako bi se napravila svečanost za Zlatana Ibrahimovića i odalo priznanje za sve ono što je učinio za tamošnji fudbal.

Ima dosta simbolike kada su u pitanju Ibra i pomenuti stadion, pre svega zbog činjenice da je legendarni fudbaler na otvaranju "Friends Arene2 postigao čak četiri gola u pobedi nad Engleskom - 4:2.

Bilo je to 14. novembra 2012. godine, a jedan od ta četiri pogotka, onaj poslednji za konačan rezultat, bio je definitivno jedan od najlepših koje je Zlatan dao u karijeri. Makazicama.

- Video sam golmana kako izlazi i morao sam da odlučim da li da idem u duel u vazduhu ili da sačekam da on izađe. Imao sam na umu da pokušam da postignem gol kad je on udario glavom loptu. Bio je to dobar pokušaj, to je sve. Kada se završil, izgleda fantastično, ali meni se više dopao prvi gol jer je to bila istorija. Prvi u novoj Areni - rekao je Ibrahimović tada.

Kapacitet pomenutog stadiona, koji služi za sve komercijalne događaje u ovom regionu, iznosi 50.000 mesta za fudbalske utakmice. Nešto više, tačnije 50. 653, je rezervisano za internacionalne utakmice i ne bi bilo iznenađenje da u subotu veče bude krcat - jer su karte uveliko rasprodate.

Izgradnja je koštala 300 miliona evra, na njemu igra AIK iz Solne, a rekordan broj navijača viđen je 2017. godine na meču između Švedske i Luksemburga (50.022).

Ono što je specifično kada je u pitanju ovaj stadion jeste to da će se od sredine jula zvati drugačije. "Friends Arena" odlazi u prošlost, na početku sezone to će biti "Strawberry Arena."

(Telegraf.rs)