"Roberto, spasi nas da ne slušamo 55 godina o osvajanju Eura": Škoti navijaju za Italiju u finalu

Zanimljiva naslovna strana škotskog nezavisnog nedeljnika

Foto: Tanjug/AP, Twitter/ScotNational

Fudbaleri Engleske i Italije sastaju se u nedelju u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju. Biće ovo istorijski duel, jer Englezi nikada nisu osvojili Evropsko prvenstvo, dok su Italjani bili prvaci 1968. pobedom nad Jugoslavijom u finalu.

Euforija drma Britaniju, ili bar Englesku, dok ostale države nisu baš oduševljene potencijalnim osvajanjem Eura od strane Engleske.

To se najbolje vidi po naslovnoj strani škotskog lista Nacional koji se zalaže za nezavisnost Škotske. Oni su na naslovnoj zamolili selektora Italije Roberta Manćinija da im pomogne i pobedi Englesku u finalu

- Spasi nas, Roberto, ti si naša finalna nada. Ne možemo da podnesemo još 55 godina pričanja o tome - piše na naslovnoj, koja aludira na osvajanje Mundijala od strane Engleske 1966. nakon čega nikada ništa nisu osvojili, samo su pričali o tome.

 Dve velesile, Italija i Engleska, odlučić večeras (21.00) na Vembliju o novom prvaku Evrope. Azuri to nisu bili od 1968, a Albion nije nikada. Malo će ljudi van Engleske navijati za Sautgejtovu ekipu, s obzirom na način na koji su prošli Dansku u polufinalu… Kvota na Italiju je 2,90, na iks 3,00, na Englesku 2,80, a na GG3+ 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Engleska.

(Telegraf.rs)