Poslednji krug u Monci - Nikola Miljkovic postavio rekord staze

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tempo racing Team

Najbolji srpski automobilsta Nikola Miljković još jednom je ispisao istoriju – u današnjoj trci Evropskog Klio kupa, koja se od 14.45 časova vozi u Monci, Miljković će startovati sa prve pozicije nakon što je u kvalifikacijama postavio rekord u čuvenom „Hramu brzine“

Ovog vikenda u Monci se voze poslednje dve trke u sezoni Evropskog Klio kupa. Nikola Miljković uspeo je da obezbedi prvu startnu poziciju u kvalifikacijama za subotnju trku, a njegovo dostignuće još više dobija na značaju, jer je postavio novi rekord staze u Monci.

Nikada niko od učesnika ovog izuzetno konkurentnog takmičenja nije izvezao brži krug u „Hramu brzine“ od srpskog asa! Miljković je tokom kvalifikacija izvezao stazu dugu 5.793 metara za dva minuta, deset sekundi i šest stotina hiljaditih delova (2:10.600).

Neki se sa time nisu lako pomirili, pa je odmah zatražena provera regularnosti Miljkovićevog autoomobila. Renault Clio sa brojem 11 morao je nakon završenih kvalifikacija pred tehničku komisiju, koja je potvrdila da je sve u redu.

Nikola Miljković će tako startovati sa pol pozicije od 14.45 časova, a direktan prenos trke može se gledati na YouTube kanalu Renault Clio Series.

(Telegraf.rs)