Zamenio otpuštenog kolegu, pa otkrio šta mu je rekao: "Prišao sam mu, i poručio da mi je žao..."

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Vozač RB tima u Formuli 1, Lijam Louson, pohvalio je Danijela Rikarda za način na koji je prihvatio promenu u timu tokom Velike nagrade Singapura.

Iako nije bilo zvaničnih najava tokom vikenda u Singapuru, bilo je jasno da će Louson preuzeti Rikardovo mesto u Red Bull timu od sledeće trke. To je značilo da Rikardo nije dobio priliku za zvaničan oproštaj.

Tokom nekoliko intervjua nakon trke, Rikardo je bio vidno emotivan, što su mnogi primetili.

Louson će se u preostalom delu sezone takmičiti uz Jukija Cunodu, u nadi da će impresionirati Red Bull i potencijalno obezbediti mesto u seniorskom timu za sezonu 2025.

U razgovoru za Formulu 1, Louson se prisetio jednog trenutka sa Rikardom tokom vikenda u Singapuru.

- Srećom, Danijel je sjajan momak. Znao je da to nema veze sa mnom i bio je potpuno korektan prema meni. To je karakteristično za njega tokom celog ovog perioda," rekao je Louson.

"Iako smo svi na neki način konkurencija u ovom sportu, nikada se nije činilo da smo u direktnoj borbi. Uvek je bio tu da mi pomogne i da mi da savet kad sam ga trebao. To mnogo govori o njemu kao osobi."

Jedan od ključnih trenutaka u razgovoru bio je Rikardov savet za mladog vozača. "Prišao sam mu i rekao da mi je žao zbog cele situacije, ali on mi je rekao da nema ništa protiv mene. Rekao mi je: 'Dobijaš jednu priliku u Formuli 1, pobrini se da je iskoristiš', i poželeo mi sreću."

Šanse da se Rikardo vrati u Formulu 1 nakon odlaska iz Red Bulla su minimalne. Ovaj osmostruki pobednik Velikih nagrada nema opcije za narednu sezonu, a više puta je naglašavao da želi da se takmiči samo ako može da bude u borbi za vrh.

(Telegraf.rs)