#TAKOMOĆNO G-DRIVE finale karting šampionata 2024.

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Promo/ Radovan Kovač

Proglašeni pobednici Otvorenog prvenstva u kartingu.

Nakon spektakularnih trka održanih u nedelju na stazi Karting centra Jagodina, proglašeni su pobednici ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karing saveza, održanog uz podršku G-Drive premijum goriva NIS Petrol i Gasprom benzinskih stanica.

Završni, šesti trkački vikend obeležila je dinamična vožnja i atmosfera ispunjena adrenalinom u svim kategorijama, ali i neizvesnost do poslednjeg trenutka, kako je mali broj poena delio takmičare na prvom i drugom mestu rang liste pre početka finalnih trka u pojedinim kategorijama. Titulu u Bambini trkačkoj grupi, koja okuplja najmlađe takmičare, osvojio je Marković Marko ksk. "Jagodina". U klasi Mini Luka Radenković ksk. "Jagodina" odneo je pobedu i prvo mesto. Takmičari u klasi Junior 125 pokazali su nesvakidašnji talenat, a pobednička titula pripala je mladom Jocović Lazaru "FLOYD" Novi Sad.

Foto: Promo/ Radovan Kovač

Iskusniji vozači borili su se za pobedu u dve kategorije – KZ 2 i KZ 2 Master, a te dve trke zasigurno su donele najviše uzbuđenja mnogobrojnim ljubiteljima kartinga. U kategoriji KZ 2 najbolji je bio Luka Marković ksk. "Jagodina", dok je u KZ 2 Master kategoriji šampiona zasluženo postao Saša Milosavljević ksk. "Jagodina".

Prvo mesto na rang listi u kategorijama SP TAG 125 i SP TAG 125 MASTER osvojili su David Spasojević ksk. "Jagodina" i Željko Stjepanović Adrenalin Beograd i pokazali sjajne vozačke sposobnosti uprkos snažnoj konkurenciji od samog početka takmičenja.

Foto: Promo/ Radovan Kovač

Najboljim takmičarima u generalnom plasmanu u svakoj od pomenutih kategorija dodeljene su i vredne nagrade. Najmlađi vozači, u kategorijama Bambini, Mini 60 i Junior 125 dobili su najviše simpatija publike tokom svakog trkačkog vikenda, ali i poklon karticu u iznosu od 10.000 dinara za prvo i od 5.000 dinara za drugo mesto, dok su trećeplasirani dobili vredne poklon proizvode.

Kako starije grupe čine ljubitelji kartinga i dinamične vožnje, pobednici u kategorijama KZ2, KZ 2 Master, SP TAG 125 i SP TAG 125 MASTER nagrađeni su G-Drive premijum gorivom – 25 litara za treće mesto, 50 za drugo i nagrada od 75 litara goriva za šampione. Najbolje plasirani u kategoriji G-Drive kup takođe su osvojili pomenuto premijum gorivo, i to 20 litara za trećeplasiranog Vuka Arsenijevića, 30 litara za drugoplasiranog Ognjena Arsenijevića i 50 litara G-Drive goriva za pobednika kategorije Viktora Manića.

Foto: Promo/ Radovan Kovač

Ovogodišnji karting šampionat održan je uz podršku G-Drive premijum goriva, koje je dostupno samo na NIS Petrol i Gasprom benzinskim stanicama. Ova goriva proizvode se u skladu sa najnaprednijim tehnološkim standardima. G-Drive 100 sadrži aktivne komponente koje omogućavaju efikasniji rad motora, poboljšavaju njegove performanse i pomažu u očuvanju dugovečnosti i ispravnosti. G-Drive dizel gorivo doprinosi poboljšanoj startnosti motora. Pouzdan je i stabilan i u zimskim uslovima na izuzetno niskim temperaturama.

G-Drive – gorivo šampiona, za najbolje performanse!

(Telegraf.rs/PR)