Kako izgleda drift automobila iz prvog lica? Pogledajte sami! Škripa guma, "let" svuda i nezaboravno iskustvo

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Anđić, Telegraf.rs

Ovog vikenda će Beograd biti poprište jednog neverovatnog duela, onakve trke kakve smo viđali samo u filmovima s brzom vožnjom - a to je drift trka grada Beograda. Telegraf je već pisao o samoj manifestaciji, ali, novinar našeg portala je ovoga puta napravio i jedan dalji korak.

Verovatno, skoro i sigurno, ne postoji čovek koji ne voli adrenalin. Koji ne voli taj slatkast osećaj u venama, ali i jezu na koži dok učestvuje u nekim neuobičajenim stvarima.

Brza vožnja jeste jedan od najvećih adrenalina mogućih, uz naravno skakanje padobranom, planinarenje... Ali, na koje mesto bi se postavila jedna drift trka za čoveka koji još nema ni vozačku dozvolu?

Pa, Luka Popović iz "RacingDiffs" tima je odlučio da provoza novinara Telegrafa Stefana Lazarevića u svom automobilu kojim se inače i trka na ovom takmičenju, te da mu pokaže iz prvog lica kako izgleda driftovati.

Od trenutka kada zaškripe gume, više ništa nije isto. Postaje samo lepše, a uspomene ostaju.

Kako je to izgledalo iz prvog lica i automobila možete pogledati u videu koji se nalazi odmah ispod.

Inače, trka grada Beograda na kojoj će učestvovati 50 vozača kako iz Srbije, tako i iz komšiluka na programu je ovog vikenda 21. i 22. septembra, na mestu gde se nekad nalazio buvljak (Blok 43) u organizaciji Tjuning saveza Srbije.

(Telegraf.rs)