Driftbrothers spremni za Red Bull Show Run, u Beograd stižu moćne mašine

Čuveni tandem "Driftbrothers", koji ćine Elijas i Johanes Hontonđi, nestrpljivo čeka Red Bull Showrun u Beogradu

Foto: Ryan Dinham

Iza njih su godine i godine zajedničkog rada i driftovanja, jedan su od najuigranijih tandema na svetu i za Beograd spremaju poseban nastup.

Dugo su i vredno radili kako bi modifikovani, ubrzani i još moćniji "BMW M4 G82 drift build" zablistali na ulicama prestonice Srbije.

Kod driftovanja, opšte pravilo u pogledu brzine i ugla zanošenja je - što više, to bolje. Neverovatni sportisti, braća Hontonđi, držali su se toga i nedavno su napravili ozbiljne modifikacije na svom BMV M4 G82 – maksimalna snaga motora je povećana na 1040 KS, dok je maksimalni obrtni moment sada 1250 Nm. Zajedno sa svojim timom, braća su kreirala dva ultimativna drift automobila koje ćemo gledati 17. septembra.

- Zajedno driftujemo duže od 14 godina, i nekad sebi kažemo - vau, ne možemo čak ni da poverujemo u to! U Beograd stižemo mi i novi BMW M4 G82, tako da - spremite se! Možemo sa stoprocentnom sigurnošću da obećamo jednu stvar. Biće divlje, glasno, zadimljeno, brzo, napeto, uzbudljivo! Nama vozačima će biti neverovatno zabavno u samom autu. Nemojte sumnjati da će biti obostrano i da će identičan adrenalin osetiti svi koji su u publici.

Tandem koji dolazi iz Nemačke, posebno raduje dolazak u Beograd zbog želje da konačno upoznaju našu zemlju.

- Nikada nismo imali priliku da obiđemo Srbiju i ovo nam je prvi dolazak, jedva čekamo da vidimo Beograd. Moramo da priznamo da ne znamo mnogo o vašoj zemlji i malo se osećamo postiđeno zbog toga, ali baš zato i nestrpljivo čekamo dolazak. Želimo da istražimo zemlju, vašu kulturu, upoznamo vaše ljude, mentalitet... I naravno, ono što je najvažnije - moramo da upoznamo stazu!

Foto: Mihai Stetcu

Braća Hontonđi odrastali su u jednom mestu blizu Štutgarta, korene vuku iz Benina, od malih nogu su ih zanimali inženjerstvo i brzina - sve su to uklopili u svoj današnji rad. Studirali su i radili u Americi, usavršavali znanje o svim specifikacijama automobilima kako bi došli do savršene formule za spektakularnu škripu guma.

Šampioni su brojnih drift takmičenja, prvi su drift tim koji je ikada učestvovao u šou programu trke Formule 1, i to su činili 2017, 2018, 2019. i 2021. u Red Bull Ringu. O njima je snimljena i serija "The Red Bull Driftbrothers", koja pokazuje insajderski ugao i sve tajne najboljih driftera. I sami vode svoj jutjub kanal, na kom se može videti da nije baš tako lako i bajkovito biti drifter.

Uz Red Bull Driftbrothers, nastupiće Litvanac Arunas Gibiježa, kaskader u vožnji motora, koji je prethodnog vikenda postavio Ginisov rekord za najdužu vožnju na zadnjem točku, i to bez ruku.

U centru bogatog programa ovog auto-moto spektakla biće bolid Formule 1, za čijim volanom će se naći legendarni Dejvid Kultard.

Treba napomenuti i da aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen vozi za Red Bull Racing Team, zbog čega će oči svetske javnosti i kompletne fan baze "najskupljeg sporta na svetu", biti uprte u beogradski Red Bull Show Run, koji je otvoren za sve koji su tog dana zainteresovani da događaj prate uživo! Beograđani i svi oni koji 17. septembra budu u prestonici Srbije, spektakl će moći da prate potpuno besplatno na ulicama oko Trga Republike.

(Telegraf.rs/PR)