Hamilton se ne odriče pirsinga ni po cenu diskvalifikacije: Britanca ne zanima pravilo FIA

Zanimljiv vikend očekuje se u Monaku, Luis je pod posebnom lupom

Foto: Tanjug/AP

FIA je donela novo pravilo da nijedan vozač na sebi ne sme da ima nakit, što je posebno pogodilo Luisa Hamiltona, koji između ostalog ima pirsing u nosu, koji ne želi i neće da skine. To je podiglo mnogo spekulacija oko potencijalne diskvalifikacije sa trke u Monaku, gde danas počinje trkački vikend.

Britanac ostaje pri svojoj odluci i ne želi da popusti, danas će voziti, kao što je to uvek i činio, sa pirsingom u nosu i ne zanima ga puno to što mu preti kazna.

Koliko je protiv te odluke FIA, Hamilton je pokazao na konferenciji za medije u Majamiju kada se pojavio na pres konferenciji sa osam prstenova, tri sata, četiri ogrlice, dve minđuše i pirsingom kog se ne odriče.

- Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve - rekao je Ted Kravic, novinar Skaj Sportsa, pre trka u Majamiju i Barselone.

Ipak, pred vikend u Monaku malo je verovatno da bi Hamilton mogao da bude kažnjen diskvalifikacijom, prenosi pomenuti britanski medij.

Prvi trening u Monaku voziće se od 14 časova, dok je drugi na programu tri sata kasnije. Sigurno je da će Britanac biti u centru pažnje, ne zbog rezultata, već zbog izdanja u kom će se pojaviti.

Video: Uteha posle bolnog poraza: Luis Hamilton dobio titulu viteza

(Telegraf.rs)