Vozaču Ferarija navijači ukrali sat vredan 320.000 evra, tim traži bolje osvetljenje ulica

Monegašanin je odmah kontaktirao policiju, a njegov tim je kritikovao vlast u Vijaređu

Foto: Tanjug/AP

Vozač Ferarija Šarl Lekler opljačkan je tokom šetnje, tačnije, dok se slikao sa navijačima, pošto mu je jedan fan skinuo s ruke sat vredan 320.000 evra, prenose italijanski mediji.

Naime, krađa se dogodila u Vijaređu u Toskani, dok je vozač šetao u ne baš osvetljenom delu gradu, kada su ga prepoznali navijači, koji su ga zaustavili kako bi se slikali s njim. Kada je Monegašanin zastao, brzo se okupila gužva, što je iskoristio i jedan navijač, koji mu je skinuo sat sa ruke.

Leklerov obožavatelj je uspeo da skine s njegove ruke sat marke "Ričard Mil", koji je vedan 320.000 evra i pobegne, pre nego što je vozač to i primetio.

Monegašanin je odmah kontaktirao policiju koja je nastavila poteru i koja istražuje da li je sve bilo unapred isplanirano. Osim vozača, oglasio se i Ferari, koji je žestoko osudio vlast ovog grada zbog kritika meštana da ne osvetle ovaj deo grada.

Inače, Lekler se posle tri trke nalazi na prvom mestu u generalnom plasmanu sa 71 bodom, dok prvi iza njega ima 37, a to je Džordž Rasel. Podsetimo, naredna trka se vozi 24. aprila u Imoli.

Video: Kako se vozači Formule 1 zagrevaju pred trku

(Telegraf.rs)