Svetski prvak u reliju prkosio hrvatskom policajcu, zamalo ga zgazio na zagrebačkoj aveniji

Francuz Sebastien Ožije nije imao strpljenja da se raspravlja sa organiam reda posle incidenta koji je napravio

Foto: facebook/DriveTeam.hr

Sedmostruki svetski prvak u reliju Sebastien Ožije izazvao je u nedelju ujutru saobraćajnu nezgodu na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik, tokom pretposlednje etape hrvatskog relija.

Kako pišu tamošnji mediji, Ožije je sa Velesajma krenuo prema Medvednici, kod zgrade Poreske uprave u Sopotu neoprezno se i bez migavca prestrojio u desnu traku, gde je na njega u tom trenutku naleteo automobil koji nije učestvovao u trci, a od posledica sudara je završio na bankini kod autobuske stanice.

Na društvenim mrežama kruži snimak nesreće u kojoj niko nije povređen te je utvrđena samo materijalna šteta.

No, pojavio se i drugi snimak, trenutak kad je policija zaustavila Francuza, i na njemu se vidi kako tri policajca i vlasnik drugog vozila stoje ispred 700.000 evra vredne Ožijeeve Tojote Jaris koja je oštećena na suvozačkoj strani.

Ožije se sa njima nešto prepire i onda na iznenađenje svih kreće uprkos tome što je policajac i dalje stajao čeono od kola, gotovo naslonjen na haubu. Policajac isprva stoji ispred njega, a onda se i naslanja na njegov automobil pokušavajući da zaustavi nervoznog Francuza. Ipak, Ožije se nije zaustavio, dao je gas, pa je policajac u zadnjem trenutku uzmakao i izbegao potencijalno teže povrede

Na snimku se još može čuti kako neko kaže "jesi snimio ovo?".

Video: Legendarno trkačko vozilo Matra MS 670 prodato je na aukciji za čak 5 miliona eura

(Telegraf.rs)