Timovi Formule 1 kreću da prave respiratore za obolele od korona virusa

Ekipe imaju kapacitete i dovoljno dobre mehaničera da krenu u proizvodnju respiratora

Image by Ádám Urvölgyi from Pixabay

Timovi formule 1 sarađuju sa vladinim i zdravstvenim vlastima kako bi povećali snabdevanje respiratorima tokom korona virus krize.

Respiratori su uređaji koji se koriste da pomogu da se dopremi više vazduha pacijentima sa poteškoćama u disanju, što je jedan od efekata teških simptoma korona virusa.

Većina F1 timova radi na pronalaženjeu načina za korišćenje inženjerskih postrojenja za povećanje proizvodnje.

F1 je rekao da je cilj bio „pružiti što veću pomoć i pomoć“.

Foto: Tanjug/instagram/buducnostsrbijeav

Portparol je rekao:

- Zajednica F1 je uključena u razgovore sa svim relevantnim akterima u vezi sa ovim pitanjem i pružićemo dodatne detalje u dogledno vreme - rekao je portparol F1.

Brojni timovi su primenjivali tehnološke podele koje bi mogle direktno da se dodaju u nacionalne proizvodne kapacitete respiratora u Velikoj Britaniji i Italiji, naročito Meklaren, Red Bull, Villiams, Mercedes i Ferrari.

Ali svi timovi imaju napredne proizvodne mogućnosti koje bi se potencijalno mogle koristiti za pravljenje složenih uređaja poput ovog, a mnogi će im pomoći koliko mogu.

Foto: Tanjug/instagram/buducnostsrbijeav

Procjenjuje se da će Velikoj Britaniji trebati dodatnih 20.000 respiratora za rešavanje krize tokom razvoja u narednim mesecima.

Potez prati porodicu Anjelli koja kontroliše Ferari i Fiat donirajući italijanskoj vladi 10 miliona evra kako bi se pomoglo u rešavanju problema s korona virusom na nacionalnom nivou, kao i kupovinu 150 dodatnih respiratora i pružanje flote automobila za distribuciju.

(Telegraf.rs)