Hamilton je klasa: Britanac pokorio i Meksiko, ali na titulu ima još da čeka!

Sjajni Britanac "prešišao" konkurente, upisao 83. pobedu u karijeri

Foto: Tanjug/Ap

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton pobedio je u trci za VN Meksika voženoj na stazi "Hermanos Rodrigez" u Meksiko sitiju, učvrstio se na čelu poretka vozača, ali još nije matematički osigurao titulu, mada je sada baš blizu...

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel, a treće Hamiltonov klupski kolega Valteri Botas, koji je upravo svojim plasmanom u top tri pokvario Britancu "duplo slavlje" u Meksiku.

Ipak, Hamilton će već u narednoj trci koja se vozi u SAD, u Ostinu, imati priliku da potvrdi prvo mesto, a za to će mu biti potrebno da zauzme najmanje osmo mesto.

Hamiltonu je ovo bila 83. pobeda u karijeri, dodatno se primakao legendarnom Mihaelu Šumaheru po broju trijumfa (Nemac ima 91), a uskoro će i po broju titula, pošto će mu naredna, koja je izvesna, biti šesta - i njom će prestići još jednog asa, slavnog Argentinca Huana Manuela Fanđa, koji je u periodu od 1951. do 1957. osvojio pet titula.

Nemački as, podsetimo, sedam puta je bio svetski šampion.

Foto: Tanjug/Ap

Iza vodećee trojke plasirali su se Šarl Lekler, Aleksander Albon, Maks Ferstapen, Serhio Peres, Danijel Rikardo, Danil Kvajt i Pjer Gasli. Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 363 boda, Botas ima 289 i samo je pitanje trenutka kad će Britanac osvojiti novu titulu....

Do kraja je ostalo još tri trke a naredna je sledeće nedelje u Ostinu, za Veliku nagradu SAD.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)