Mnoge i dalje boli Đokovićeva titula na AO: "Novakomrsci" nipodaštavaju finale, žele da umanje uspeh Srbina

Jedan od novinara smatra kako je ovo finale bilo najnegledanije u prethodnoj deceniji

Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je načinio pravo čudo u Australiji i uspeo je da osvoji svoj drugi trofej u 2023. godini, a svoj 22. Grend slem u karijeri. On je u finalu Australijan opena slavio protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:0, čime se domogao 10. trofeja u Melburnu.

Na ovaj način je Novak Đoković uspeo da se vrati i na 1. mestu na ATP listi, kao i da se izjednači sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste tenisera sa najviše osvojenih titula na najprestižnijim turnirima u ovom sportu.

Međutim, upravo to je ono što je mnogima i zasmetalo, te sada traže načine da nipodaštavaju uspeh našeg tenisera, koji je "GOAT" belog sporta. Najnoviji tekst dolazi iz Australije, koja je prošle godine i zatočila srpskog tenisera, te mu nije dopustila da igra turnir.

Naime, novinar Ostin Karp, objavio je tekst na portalu "Sport biznis žurrnal", gde je istakao da je finale između Stefanosa Cicipasa i Novaka Đokovića imalo najmanji broj gledalaca u prošloj dekadi, odnosno, nikad manje ljudi nije gledalo ovaj duel.

On je to izračunao na uzorku gledalaca ESPN-a, kojih je bilo, prema njegovim navodima, 439.000 u proseku, što je za 36 odsto manje od onog prošle godine kada su igrali Rafael Nadal i Danil Medvedev.

Naravno, ovaj podatak važi samo za ovu televiziju, dok su ostali teniseri, kao i mnogi navijači pokazali podršku putem društvenih mreža, koje su se usijale nakon što se Novak domogao titule.

Video: Novak ponosno prošetao pehar Melburnom dan nakon osvojene 10. titule na AO

(Telegraf.rs)