Šta čeka Đokovića i Nadala posle AO i gde će igrati pre Rolan Garosa?

Kada je u pitanju Novak, drama je za američku turneju. S druge strane, Nadala očekujemo na terenu tek u Monte Karlu

Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspeo je u nedelju u svojoj nameri da osvoji 22. Grend slem i izjednači se sa Rafaelom Nadalom, te će predstojeći Rolan Garos krajem maja biti verovatno i istorijski u borbi za GOAT titulu!

Tenisku javnost najviše interesuje na kojim turnirima će se Đoković i Nadal pojaviti pre Rolan Garosa, uz napomenu da Rafu tek čeka šest do osam nedelja pauze zbog povrede.

Kada je u pitanju Đoković, očekuje se da će zaigrati 27. februara na ATP 500 turniru u Dubaiju i pokušaće da dođe do svog 94. trofeja u karijeri. Opet, pitanje je hoće li i Srbin biti fizički sposoban.

- Kako stvari stoje, i dalje sam prijavljen za turnir u Dubaiju. Nadam se da ću moći da se vratim na teren za nekoliko nedelja. Razgovaraću sa medicinskim timom, a onda ćemo videti - poručio je Novak posle osvajanja AO.

Od 8. i 22,. marta kreće američka turneja, odnosno mastersi u Indijan Velsu i Majamiju. Međutim, Novaku je trenutno zabranjeno da uđe na tlo SAD jer nije vakcinisan, mada organizatori pomenutih turnira čine sve da zaigra.

- Bilo bi lepo videti da li bismo mogli da ukinemo ta ograničenja kako bi igrao u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra i treba da mu damo šansu. Nadams e da ćemo ga imati tamo - rekao je direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has.

Ukoliko ne bude igrao u SAD, Novak će ispred sebe imati slobodan kompletan mart i sasvim je moguće da će izgubiti prvo mesto na ATP listi. Jeste da neće imati šta da brani, ali drugi mogu da ga prestignu.

Foto: Tanjug/AP

Masters u Monte Karlu koji počinje 9. aprila biće jako važan za Đokovića kao priprema za Rolan Garos. Upravo se i Nadal očekuje na terenu tek u Francuskoj, jer će teško da se oporavio za američku turneju.

Šest nedelja mu ističe 1. marta, a Indijan Vels je sedam dana kasnije. Čak i da se oporavi, mada je teško da će biti spreman, Španac fizički neće biti na nivou. Najrealnije je da u Monte Karlu, gde je 11 puta osvajao trofej, krene u misiju osvajanja RG.

- Nadal želi da nastavi da igra. On voli takmičenja, voli sport i mi ga volimo zbog toga. Ako telo ne bude izdržalo i ako ne bude došao do tog zdravstvenog nivoa koji mu je potreban za trofej, mislim da će odustati - rekao je za "Eurosport" Džon Mekinro.

Foto: AP/Tanju

Nakon Monte Karla, koji će biti veoma važan, Noleta i Rafu čekaju mastersi u Madridu i Rimu pre konačnog okršaja u Parizu.

Kalendar takmičenja do Rolan Garosa:

6. februar: Dalas Open, Kordoba Open, Sud de Frans Open

13. februar: Otvoreno prvenstvo Roterdama, Delrej Bič Open, Argentina Open

20. februar: Rio Open, Doha Open, Marselj Open

27. februar: Dubai Open, Meksiko Open, Čile Open.

8. mart: Indijan Vels

22. mart: Majami Open

9. april: Masters u Monte Karlu

17. april: Barselona

26. april: Masters Madrid

10. maj: Masters u Rimu

Pogledajte i galeriju fotografija Novaka Đokovića kad je skinuo majicu i prizor koji je iznenadio navijače:

Video: Postoji neki viši razlog zašto se sve to dogodilo: Prva izjava Novaka dan nakon osvajanja AO

(Telegraf.rs)