Novak dao najbolji intervju ikada: "Nas petoro delimo hleb, rat, sankcije embargo, odrastam u Srbiji 90-ih"

Đoković je razgovor okarakterisao kao "najbolji ikada"

Printskrin: Twitter/@SonySportsNetwk, Privatna arhiva

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ubedljivo je sa 3:0 savladao Stefanosa Cicipasa u velikom finalu Australijan opena i tako došao do rekordne 22. Grend slem titule.

Posle meča, srpski teniser je morao da obavi niz protokola, od primanja trofeja, obaveznih izjava i proslave do intervjua brojnim svetskim medijima. Jedan od njih dao je nekadašnjem indijskom teniseru, Somdevu Devarmanu koji sada radi kao stručni konsultant i novinar Soni Sports Network-a.

Na iznenađenje mnogih, usledio je razgovor nekadašnjeg igrača sa ATP tura sa najboljim teniserom sveta, koji je Novak okarakterisao kao "najbolji intervju ikada".

- Svi mi koji smo blisko povezani sa ATP turom, znamo tebe. znamo sve što si uradio. Sve pto si uradio za PTPA, za decu koja treniraju u tvojoj Akademiji, koliko si pomogao braći Sabanov, mladom Međedoviću ili bivšim igračima, Viktoru Troickom i Iliji Bozoljcu. Tu je i Fondacija Novak Đoković koju vodiš sa svojom suprugom Jelenom - istakao je Somdev i u dahu nastavio:

- Kada su poplave u Srbiji ili negde u svetu, Novak Đoković je tu, kada je požar u Australiji, tu je Novak Đoković. Kada je Ukrajini potrebna podrška i pomoć Stahovskom, Novak Đoković je tu. Kada se sakupljaju sredstva, Novak je tu. I ponovo, jedan deo sveta misli da ne dobijas podršku koju zaslućžuješ. Ali, moje pitanje je, zašto ti sve ovo radiš?

Potom, usledio je Novakov odgovor.

- Mislim da niko nije nikada naveo toliko mnogo lepih stvari o meni i onome što sam uradio. Somdev, hvala ti iz dubine mog srca, prijatleju jer si  spomenuo ove stvari - počeo je Novak i iskreno nastavio:

-  Ne radim sve te stvari jer želim publicitet. Radim ih jer zaista osećam da želim da pomognem i budem tu za ljude koji imaju manje sreće. Ja dolazim iz Srbije, iz devedesetih. Prošli smo dva rata, embargo. Mislim da tokom 4 godine niti jednom sportisti nije bilo dozvoljeno da izađe iz zemlje i takmiči se na međunarodnom nivou. A, ja sam odrastao u Srbiji u to vreme. Čekali smo u redu za hleb i mleko svako jutro u 5 ujutru sa stotinama ljudi. Moj deka je donosio hleb i stavljao na sto, i to, za 5 ili 6 članova porodice kako bismo jeli tog dana.

- Znam kakav je to osećaj. Znam da bi trebalo ceniti sve ono što imam, čime sam blagosloven i što mi je dato od strane života i Boga., Sve to poštujem. zato, uvek imamtu svest da mnogo ljudi širom sveta je mnogo manje srećno. Tako, kroz moju foindaciju, kroz teniski centar u Srbiji, pokušavam da oistanem u sportu i budem tu za ljude,. Znam da ne radim dovoljno, uvek mogu više, ali se trudim najbolje što mogu.

Novinar je bio oduševljen Novakovim odgovorom.

- Novače, nikome ne duguješ ništa, zaista si veliki sportista.

Zadovoljan je bio i Novak.

- Somdev, ovo je najbolji intervju ikada, hvala ti.

Video: Ekskluzivni snimak malog Novaka sa prvim reketom: Ta ljubav se ne može prepričati

(Telegrasf.rs)