Keli brutalno isprozivao Novakove "mučitelje": Moraju da mu se javno i formalno izvine, sramota Australije"

Australijski političar bio je uz Novaka kada su mu mnogi okrenuli leđa

Foto-kolaž: Profimedia/Richard Milnes/Shutterstock Editorial, Tanjug/AP

Kako prošle godine, kada je Novak Đoković prolazio najgore momente svoje karijere i suočio se sa deportacijom iz Australije, tako i ove kada je po deseti put pokorio Melburn, Kreg Keli, nekadašnji član australijskog parlamenta svim srcem je uz Novaka. 

Australijski političar koji je u više navrata kritikovao vlast svoje zemlje zbog nepravednog tretmana koji ima jedan od najvećih sportista sveta i, verovatno, najbolji teniser svih vremena, i posle nove Novakove titule nastavio je sa prozivkama ljudi zaslužnih za sramotu nanetu Đokoviću.

Tako je, posle Novakove titule na Australijan openu, izneo niz oštrih poruka na društvenim mrežama na račun bivšeg premijera Morisona, kao i premijera države Viktorija, Daniela Endjuza:

- Morison i Den Endrjuz bi trebalo da iznesu javno i formalno izvinjenje Novaku. Njihovo odvratni politički i oportunistički tretman Novaka prošle godine je sraman i utiče na međunarodnu reputaciju. Ostaće zapisano u istoriji kao najsramniji sportski momenat Australije - napisao je Keli.

(Telegraf.rs)