Kako su drugi Grend slemovi ispratili Novakovu titulu na AO: Oduševili RG i US open, razočarao Vimbldon

Nije se Grend slem iz Londona proslavio čestitkom

Foto: Tanjug/AP, wimbledon.com, rolandgarros.com, usopen.org

Novak Đoković je osvojio jubilarni 10. Australijan open, a ukupno 22. Grend slem trofej u karijeri, posle čega se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi, ali je nesumnjivo pokazao da je GOAT u tenisu.

Priznao je to i Cicipas u govoru posle poraza, a i statistika je neumoljiva i jasno prikazuje ko je najveći svih vremena.

Novak je posle titule dobio čestitke sa svih strana, a čestitali su mu i drugi Grend slemovi, koje je takođe osvajao u više navrata.

Posebno se istakao Rolan Garos, koji je imao originalnu čestitku, ali i nekoliko postera kojima su čestitali "kralju Melburna.

Ikona. Legenda. Nezaustavljiv! Čestitke, Novače na 22. Grend slem titli - gospodar Melburna - napisali su na Tviteru, uz srpske zastave.

Inače, Rolan Garos je poznat i kao Nadalov Grend slem, jer ga je osvajao 14. puta, ali je njihva čestitka Novaku zato još jača.

Slično je bilo i sa US Openom, koji je imao seriju čestitki i postera za Novaka.

Sa druge strane, Vimbldon, koji je Novak osvajao sedam puta i gde već ovog leta može da izjednači rekord Federera sa po osam titula, nije preterano oduševio.

Jedino što su uradili, bilo je da su retvitovali Australijan open sa Novakovim snimkom meč lopte, a zatim su objavili i ilustraciju da su se Novak i Nadal izjednačili sa 22. Grend slem titule.

(Telegraf.rs)