Novak dobio pitanje o ocu na konferenciji: "Mislio je da se slika sa nekim iz Srbije"

Najbolji srpski teniser istakao je da mu nedostaje podrška oca sa tribina

Foto: MN Press

Novak Đoković se plasirao u svoje jubilarno 10. finale Australijan opena pošto je savladao Tomija Pola sa 3:0, a u finalu ga čeka Stefanos Cicipas.

Novak je posle pobede izašao pred novinare na konferenciji za medije i rekao je da je zadovoljan što će se boriti za trofej, a novinari su ga pitali i o njegovom ocu, što je bilo neizbežno pitanje. Đoković je dao jasan odgovor.

- Video sam kao i svi ostali šta se desilo juče. Nesreća je što se pogrešno interpretilo sve to, reći ću, mnogo priče od medija i organizatora. Naravno, nisam srećan što vidim to. Moj otac, porodica, svi smo bili kroz nekoliko ratova. Otac je dao saopštenje gde je protiv rata, to je prvo što želim da kažem. Drugo, moj otac posle svakog meča na AO ide i ukazuje poštovanje navijačima zato što su uz mene. Mediji su to interpetirali to na pogrešan način i siguran sam da nije postojala bilo kakva namera da se podržava rat ili bilo šta slično. Bilo je dosta srpskih zastava, mislio je da se slika sa nekim iz Srbije. Nije nešto što želim i što mi je potrebno. Pustićemo to i osvrnućemo se na tenis.

Kaže da mu nedostaje njegova podrška sa tribina.

- Nije ugodno da ga ne vidim u boksu. Tu odluku smo doneli zajedno. Videćemo kako će se stvari odvijati.

Video: Super baka Srbijanka upoznala Srđana Đokovića

(Telegraf.rs)