Azarenka brutalno spustila novinara koji je pokušao da uvuče Novaka u novu hajku na AO

Beloruska teniserka reagovala na besmisleno pitanje

Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Novak Đoković ponovo se našao na udaru u Australiji, ovoga puta ne svojom krivicom, ali pokušavaju i njega da upletu u čitavu priču.

Teniski savez Australije izdao je saopštenje u kojem je upozorio navijače i igrače, kao i članove njihovog tima, nakon što je posle meča između Đokovića i Rubljova grupa navijača nosila obeležja kojima se veliča Rusija, ali i ruska vojna operacija u Ukrajini.

Pored ruskih zastava istaknute su zastave sa likom Vladimira Putina, neki su imali i majice sa slovom "Z", kao i zastave Donjecke narodne republike.

Na društvenim mrežama viđen je i Novakov otac Srđan pored tih navijača sa ruskim obeležjima.

Svetski mediji digli su veliku hajku nakon toga, a sada se ponavlja slična situacija kao i pre godinu dana, kada su svi bili ustremljeni protiv Novaka i kada su gotovo svakog tenisera i teniserku pitali o tome.

To se ponavlja i sada, pa je tako jedan novinar pitao Azarenku šta misli o čitavoj situaciji, i to nakon njenog poraza od Jelene Ribakine.

Azarenka je brutalno spustila novinara koji ju je pitao koliko to utiče na igrače.

- Šta tačno utiče na tenisere - upitala je beloruska tenisera, pa nastavila.

- Pa upravo vi pričate sada o tome. To je tema koju vi želite da pokrenete. Ne znam šta želite da ja kažem - pitala se Azarenka.

- Da li ste u stanju da se potpuno distancirate od toga? Da li vas se to uopšte tiče? Da li razmišljate o tome? Da li mislite koliko bi to moglo da bude teško za Novaka – nastavio je novinar.

- Ne znam kakve to veze ima sa Novakom uopšte, da budem fer, pa... Razgovarala sam danas, zapravo, sa čovekom iz obezbeđenja koji me je vodio na trening svaki dan, objasnio mi je šta se dogodilo. Ne znam šta vi želite da uradimo povodom toga. Da razgovaramo o tome? Ne znam šta je ovde cilj. Ovi incidenti po mom mišljenju nemaju veze sa igračima, ali nekako stalno uvlačite igrače u to. Pa šta je ovde cilj? Mislim da to pitanje treba da postavite sebi, a ne meni - završila je Azarenka.

(Telegraf.rs)