Rus poslao poruku podrške ratnoj zoni sa AO: Odmah tražili njegovo izbacivanje

Veoma hrabar potez ovog tenisera

Ruski teniser Karen Hačanov je napravio veliki podvig i uspeo je da se plasira u polufinale Australijan opena, pošto mu je Sebastijan Korda predao meč četvrtfinala zbog povrede. Rus je odmah posle meča napravio i nešto, što je zapalo za oko mnogima.

Naime, Hačanov, kao i ostali teniseri iz Rusije i Belorusije, nemaju svoju zastavu na Australijan openu, jednostavno, nije im dozvoljeno da je prikažu, te stoji samo siva fleka. Međutim, Hačanov je našao način da pošalje i jednu poruku.

Odmah nakon meča sa Kordom, on je uzeo marker i ispisao je poruku posvećenu Nagorno-Karabahu, regionu oko kog se spore Jermenija i Azerbejdžan.

- Drži se Arcahe (Nagorno-Karabah), nastavite da veruje do kraja - napisao je Hačanov, inače teniser jermenskog porekla.

Zbog ovoga se odmah oglasio i Teniski savez Azerbejdžana, koji je tražio od čelnika da odmah izbace Hačanova sa turnira, ali on nije poklekao, već je još jednom poslao poruku i pokazao da ga komentari ne dotiču.

- Mnogo puta sam rekao, ja imam jermenske korene, sa obe strane loze. Iskreno, ne želim da komentarišem ništa više od toga, samo sam želeo da pošaljem poruku mom narodu - istakao je Hačanov.

Video: Unuk odveo baku Srbijanku da gleda Noletov meč: Njena sreća nikad veća

(Telegraf.rs)