Fakultet ispred svega: Letos nije bio profesionalac, može na Novaka u polufinalu AO, ali ne zaboravlja studije

Simpatični Ben Šelton rekao je da će završiti Univerzitet bez obzira na gust raspored kada su teniski turniri u pitanju

Foto: Tanjug / AP

Ako je suditi prema ovom Australijan openu, stiže nam nova teniska zvezda. Njegovo ime je Ben Šelton i potencijalni je protivnik Novaka Đokovića u polufinalu ovog turnira, ukoliko uspe da savlada sunarodnika iz SAD, Tomija Pola, a naš teniser "prebrodi" Andreja Rubljova.

Ono što je posebno impresivno kod Šeltona jeste to što letos uopšte nije bio profesionalni teniser, odnosno nalazio se van 500 najboljih na ATP listi. Nakon osvajanja nekoliko velikih turnira na teritoriji svoje rodne zemlje, probio se na mapi i ovo mu je prvi put da učestvuje na nekom turniru u inostranstvu.

I momentalno je napravio veliki uspeh, i vrlo lako se može desiti da u slučaju osvajanja turnira "lansira" sebe među 15 najboljih tenisera na svetu. Bio bi to gigantski uspeh za momka koji je tek napunio 20 godina, a kojem se otac takođe bavio ovim sportom, doduše uz dosta manje uspeha, pošto mu je najbolji plasman bilo 55. mesto na ATP listi.

Jer Šelton ga je nadmašio već sada, posle ovog Australijan opena. Od ponedeljka će u najgorem slučaju biti na 43. mestu na ATP listi, a ako pobedi Tomija Pola, ide na 33. mesto i obezbediće skok za još deset mesta.

Ono što daje dodatni "šmek" Benu jeste činjenica da ne odustaje od fakulteta čak ni u momentima najveće teniske slave. Kako je rekao na konferenciji za medije, odlučan je da završi studije do kraja, uprkos teškom rasporedu.

- Pohađam nastavu malo sporije, ali uspevam. Stvarno želim da diplomiram, to je nešto što je za mene jako važno - rekao je Šelton.

Inače, Šelton studira finansije, pa ne bi bilo čudno da ga po završetku karijere vidimo u ovom polju.

Video: U ovom hotelu su Australijanci zatočili Novaka, danas izgleda još jezivije

(Telegraf.rs)