Prelepa Hrvatica u četvrtfinalu Australijan opena: Dona izjednačila najveći uspeh u svojoj karijeri

Savladala je Fruhvirtovu u tri seta, a prethodno je i na US Openu igrala četvrtfinale

Foto: Tanjug / AP

Jedna od najlepših teniserki na WTA turu, a ujedno i naša "komšinica" iz Hrvatske, Dona Vekić ostvarila je jedan od najboljih rezultata u svojoj karijeri pošto se noćas plasirala u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Lindom Fruhvirtovom u tri seta - 2:1 (6:2, 1:6, 6:3).

U meču punom uspona i padova protiv Čehinje, koja je takođe bila velika senzacija, jer niko nije očekivao da će sa svoje 82. pozicije doći do osmine finala, Dona je uspela da sačuva mentalnu snagu i da prođe dalje.

Krenulo je fantastično po hrvatsku teniserku koja je u prvom setu povela sa 3:0, potom malo "zakočila" dopustivši Čehinji da pravi jedan brejk, ali je zatim i Dona to učinila još jednom i realizovala ovaj deo igre u svoju korist. Međutim, potpuno suprotna priča viđena je u drugom setu kada je Vekićeva dala dva brejka Fruhvirtovoj i unela dramu.

Nije lepo krenuo ni poslednji set. Dona je dala brejk rivalki, ali je na njenu sreću odmah uspela i da ga vrati, a na kraju je u igri živaca u osmom gemu još jednom to učinila i zatim iskoristila prvu meč loptu.

Imaće Dona jako težak posao pred sobom u četvrtfinalu, pošto je čeka trenutno peta teniserka sveta, Arina Sabalenka iz Belorusije, koja je u dva seta rutinirala Belindu Benčić (7:5, 6:2).

U preostala dva meča osmine finala noćas, Magda Linet iz Poljske napravila je još jedno veliko iznenađenje pobedivši Karolin Garsiju iz Francuske, trenutno četvrtu na svetu, u dva seta (7:6, 6:4), dok je Karolina Pliškova izbacila Šuai Žang takođe u dva seta (6:0, 6:4).

Video: Vreli treninzi hrvatske teniserke: Uz Sunce, bazen i more pokazala savršenstvo

(Telegraf.rs)