Jelena Dokić zbog životnog pakla htela da skoči sa 26. sprata: Osmeh s Novakom pokazuje da je jača od svega

Nikada nije odustajala....

Foto-kolaž: MN Press, Twitter/@wwos

Sada već legendarna teniserka Jelena Dokić bila je u vrhu svetskog tenisa. Od kada se pojavila krajem devedestih godina, do blistavih partija početkom 2000-ih, kada je dospela do 4. mesta na WTA listi, privlačila je veliku pažnju na terenu i van njega, a njen život je takav, da bi, u najmanju ruku, mogao da se snimi odličan film. 

Svaki njen veliki uspon na sportskoj strani, pratila je životna drama na privatnom planu iz koje je teniserka rođena u Osijeku uspevala da izađe Ipak. Jelena je sve uspela da "pregura" i na radost brojnih navijača, koji su uvek bili uz nju, ponovo je srećna, nasmejana i uspešna.

Uspeh na terenu

Jelena je bila velika nada našeg sporta, kojoj su mnogi predviđali blistavu karijeru, ali ju je u tome sprečilo mnoštvo nemilih događaja. Nastupala je za Australiju, potom se vratila i uzela pasoš Jugoslavije, da bi se ponovo vratila tenisu nastupajući za Australiju.

Njen najveći uspeh je četvrto mesto na VTA listi. Ipak, zbog porodičnih problema, 2006. je potpuno ispala sa liste. 2008. godine, pod zastavom Australije, polako se vraća u svet tenisa.

Dokićeva je više puta ostvarila pobede nad igračicama koje su bile prve na VTA listi. Među njima su Martina Hingis (prvo kolo Vimbldona 1999), Kim Klajsters (u Cirihu 2003) i Vinus Vilijams (u Rimu 2000). Takođe je pobeđivala igračice visokog kalibra kao što su Monika Seleš, Meri Pirs, Žistin Enen, Jelena Janković, Karolina Voznjacki, Ameli Moresmo, Frančeska Skijavone i Dženifer Kaprijati. Njena značajna dostignuća su polufinale Vimbldona 2000. kao i igranje meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju, u kom je izgubila od Monike Seleš.

Foto: MN Press

Sukob sa porodicom

Imajući u vidu šta je sve jelena proživela van terena, može se reći da je njena karijera zaista bila blistava. Naime, Jelena je došla u sukob sa porodicom, posebno sa ocem Damirom zbog veze sa Hrvatom Tinom Bikićem. O tome je otvoreno govorila z amedije u Australiji.

- Najteži period u mom životu bio je kada sam 2005. godine napustila porodicu i zbog velikog pritiska, sa dečkom Tinom Bikićem otišla da živim u Zagrebu. Osećaj kada izgubiš porodicu je užasan i sve je to ostavilo velike posledice na moje zdravlje, jer sam doživela nervni slom i godinama bila u depresiji.

- Bilo je trenutaka kada sam mislila da nikada više neću uzeti reket u ruke, a Tin je u najtežim momentima bio uz mene i nas dvoje smo tokom poslednjih godina veze mnogo toga zajedno proživeli. Bila sam u paklu i uz njega sam se ponovo vratila - pričala je Jelena.

Video: Đoković o tome da li se oseća kao negativac: To je zbog medija koji su me tako predstavili

Razmišljanje o samoubistvu

Posle brojnih problema sa kojima je morala da se suočava, Jelena je nedavno priznala da je malo nedostajalo da oduzme sebi život 28. aprila 2022. godine skokom sa teresa sa 26 sprata.

- Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen.

- Krivila sam sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam ovako kako se osećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu.

Gojaznost

Tokom prošle godine Jelena je objavila da je, posle svega, stavila tačku na ljubav dugu 19 godina sa Tinom Bikićem. A poslednjih godina borila se i sa kilogramima. U jednom momentu uspela je da smrša.

Pogledajte i kako je izgledala u oktobru 2018. godine:

Na svu Jeleninu muku, suočila se i sa brojnim lošim komentarima i kritikama jer se ponovo ugojila.

Jelena Dokić ponovo nasmejana

Posle svega, ove, 2023. godine navijači su ponovo videli nasmejanu Jelenu. Bez obzira na koji kilogram viška, Dokićeva ponovo ima prepoznatljivu harizmu koja je osvajala navijače dok je bila na teniskom terenu.

Navijači su je videli i kako intervjuiše Novaka. A brojni komentari odnosili su se na upravo na njeno poznavanje tenisa, pa su pozvali organizatore da za jelenu pronađu još neku važniju ulogu na turniru.

Intervju sa Novakom

Posle meča Novaka i Dimitrova, Jelena je Đokoviću ispričala zanimljivu anegdotu njihovog prvog susreta. Priznala mu je da nije imala pojma ko je kada joj se javio pre desetak godina u Melburnu. Mlađani novak se tada tek probijao.

- Sećaš li se kada sam te prvi put videla na Australijan openu. Rekao si mi "Ja sam Novak Đoković, da li me se sećaš?". Rekla sam da se sećam, ali zaista nisam - rekla je Dokić i nasmejala ga i izazvala gromoglasan aplauz navijača.

Jelena je ponovo ona stara.

(Telegraf.rs)