Šta se dešava na AO: I Medvedev eliminisan, Đoković i Mari jedini preživeli Grend slem šampioni!

Buđenje je stiglo pri kraju trećeg seta, ali je nešto kasnije stigao i sudnji poen

Foto: Tanjug/AP

Ovo izdanje Australijan opena je praktično ukleto za favorite, jer padaju jedan po jedan već do trećeg kola - sledeći koji je došao na red jeste Danil Medvedev koji je eliminisan od strane američkog tenisera Sebastijana Korde sa čistih 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 7:6).

Iako je Medvedev glasio nakon drugog kola za drugog favorita, nakon Novaka Đokovića, za osvajanje turnira u Melburnu, Rus je bio totalno nadigran od sigurnog Korde koji je na australijskoj turneji pokazao da je pred njim sjajna budućnost, ali i sadašnjost.

Sin Petra Korde, šampiona Australijan Opena, pokušaće u narednoj nedelji da napravi čudo i okiti se istom titulom kao i njegov otac, a ovom već velikom uspehu je prethodilo i finale u Adelejdu.

Bilo je jasno da će se Medvedev namučiti, ali ne baš i da će biti u podređenom položaju tokom većeg dela meča.

Prvi set je obilovao brejkovima, viđena su po tri na obe strane, a Danil je uspeo da se vrati iz velikog minusa od 4:1, da spreči Kordu da odservira za vođstvo (5:5), ali je pao u neizvesnom taj-brejku sa 9:7.

Drugi set je bio klinički odrađen od strane češkog Amerikanca, a onda kada su svi pomislili da je kraj na 4:2, Medvedev se vratio iz mrtvih i počeo da zadaje probleme već viđenom učesniku osmine finala. Ipak, i drugi taj-brejk je otišao u korist Sebastijana, tako da je bilo sve krajnje jasno.

Nadal, Zverev, Beretini, Rud, Fric, Karenjo-Busta... A, sada i Medvedev. Kakav egzodus favorita već do osmine finala.

Protivnik za prolazak u četvrtfinale biće mu Hubert Hurkač koji je u jednoj žestokoj borbi u pet setova bio bolji od Denisa Šapovalova.

(Telegraf.rs)