Đokovićev put do titule AO: Evo ko je sve ostao u Novakovom delu žreba nakon teške seče favorita

Ukoliko bude uspešan, srpskog asa u osmini finala očekuje duel sa Bendžaminom Bonzijem ili Aleksom De Minaurom

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković vuče povredu lože i neizvesnost je sada permanentna stvar kada je njegov nastup na Australijan Openu u pitanju. Ipak, u njegovoj polovini žreba desio se pravi egzodus favorita i put ka titulu, desetoj na ovom Grend slemu, je sve lepši i lepši.

Ukoliko ostanemo u uverenju da će Novak biti dobro i da će ga zdravlje poslužiti do kraja turnira, prilično lepo mu se otvorilo da se trijumfalno vrati u Melburn.

U njegovom delu kostura nema više Kaspera Ruda, Matea Beretinija, Aleksandra Zvereva, Dijega Švarcmana, Alehandra Davidoviča Fokine i Tejlora Frica, a svi ovi igrači su poispadali tek nakon odigrane dve runde.

Đoković je u prvom i drugom kolu bio jači od Karbaljesa Baene i Kuoka, a sada je na redu Grigor Dimitrov koji će u ovim uslovima povrede biti pravi i realni test za nastavak dalje.

Ukoliko bude uspešan, srpskog asa u osmini finala očekuje duel sa Bendžaminom Bonzijem ili Aleksom De Minaurom.

Četvrtfinale bi, projektovano, doneo duel sa Holgerom Runeom ili Andrejom Rubljovom, ali bi polufinale na papiru realno bilo najlakše, jer je od nosilaca u skroz donjem delu ostao samo Roberto Bautista Agut.

I tu ima mina, nije samo do kosturaša, ali se vazduh prilično pročistio i da povrede nema, već svi odavno upisali Đokoviću novu, 21. Grend slem titulu

PAROVI DONJEG DELA ŽREBA AUSTRALIJAN OPENA PRED TREĆE KOLO:

Rubljov - Evans

Amber - Rune

Bonzi - De Minaur

Đoković - Dimitrov

Popirin - Šelton

Volf - Mo

Mari - Bautista Agut

Pol - Bruksbi

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)