Novak o pijanim navijačima: "Prešli su crvenu liniju, jedan od njih me je vređao"

Đoković je i na konferenciji pričao o navijačima koji su ga provocirali

Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia /AP/Tanjug

Novak Đoković se teškom mukom plasirao u treće kolo Australijan opena, nakon što je savladao Francuza Enca Kuakoa sa 3:1 u meču gde se mučio sa povredom, ali i sa pijanim navijačima koji su ga konstantno provocirali sa tribina.

Novak je na konferenciji za medije pričao i o tim navijačima, zbog kojih je u jednom momentu otišao do sudije i zahtevao da ih izbaci sa tribina, jer mu mrtvi pijani svašta dobacuju konstantno čitavog meča, a ometali su ga i prilikom drugog servisa.

- Pre svega, moram da kažem da je bila situacija koja je bila vezana za neke individue, ne mislim na generalnu publiku. Neki ljudi navijaju za tebe, neki ne, nemam problem sa tim. Imam problem sa tim da neko prelazi crvenu liniju, videlo se da su neki od njih pijani i jedan od njih me je vređao i provocirao.

- Gledao sam u sudiju, pa u momka. Mislim da je sudija morao da uradi više. Sada sam ja čovek koji je izbacio nekog drugog, to nije potrebno. To se dešavalo dva sata, ne 10 minuta. Osećao sam potrebu da to uradim, jer je bilo dosta. Postoje limiti, oni su pređeni, zato sam i pričao sa sudijom. Nije bilo potrebno da se stavljam u tu situaciju u toku meča, jer je trebalo neko ko je odgovoran da reaguje.

(Izveštač Telegrafa iz Melburna, Miloš Bećagović)