Bećaga u Melburnu (3): Roštiljski sos, Đokovićevo boćanje i izgubljeni mačak Leri

Ako on to kaže, neka tako i bude

Foto: Telegraf

Znate li šta je prava sreća u životu? Australijski roštiljski sos. Razumem ja i da si srećan kad ti dete recituje Njegoša na priredbi, da si izašao iz nekih dugih kredita i dugovanja, da su ti u porodici svi zdravi i živi, ali australijski roštiljski sos je nešto posebno. Ne znam da li razumete, ali je predobar.

Ako na šta Australijanci moraju da budu ponosni, onda je to na taj zlatni sos. Ulepšava mi svaki doručak koji je više nego prosečan da nema njega. Hvala čoveku koji ga je izmislio, njegovoj porodici i psu. Eto, to vam je preporuka od srca i ove jednostavne duše.

Prilično su mi bile izražene emocije danas u oba smera i glava mi je sagorela iz svih smerova. Duva neki topli vetar i vreme se menja od prve do druge raskrnice.

Eto, prošao je i prvi dan Australijan Opena i pravo da vam kažem, jedine dve stvari o kojima sam razmišljao od svitanja do sumraka su Novakova zadnja loža i nekoliko kineskih kolega koji su se skupili oko mene da im dam izjavu kao da sam ja Novak.

Nije kamerman već odreagovao, a stiže pitanje:

- Da li voliš Novaka Đoković?

Moj odgovor je prilično ličio na na to da je ispao iz filma "Kad porastem biću kengur".

- Pa, ja sam novinar iz Srbije. Da ja vas nešto pitam, volite li vi Novaka Đokovića?

Nisam kolege iz Kine baš pitao ko je izvršio privatizaciju u Slovačkoj i gde je Isusova ruka, ali su svakako izgledali krajnje prijateljski i naklonjeno srpskoj strani.

Foto: Telegraf.rs

Novak je prvo otkazao trening koji je zakazao za 19 časova, a onda se sat vremena kasnije pojavio u Nacionalnom teniskom centru gde ga je ipak odradio, ali uz zavoj na na nozi.

On i njegov tim odigrali su boćanje nakon rada, pozdravio nas je čovek uredno i rekao da je sve u redu, da se vidimo sutra i da nema brige.

Ako on to kaže, neka tako i bude.

Karbaljes Baena i priča počinje na ovosezonskom Australijan Openu. Španac je idealan protivnik za Novaka u večernjem terminu koji obožava.

Za sada, nema razloga da se ne veruje u pozitivan ishod, kao što nema razloga da se ne veruje da će pronaći mačka Lerija.

Ko je mačak Leri?

Ne znam, samo sam mu video sliku dok smo kolega i ja hodili ka Srpskoj pravoslavnoj crkvi u predgrađu Melburna.

Foto: Telegraf.rs

Njegova narandžasto-bela pojava na stubu uz vapaj za pomoć privukla mi je pažnju i sigurno da u Bransviku traže svi Lerija.

Pored mog, što bi kum rekao, prilično svedenog i neandertalskog bića i izgleda, brinu me  ovako tužne stvari i prilično dugo razmišljam o njima.

Eto, piše i da odmah reaguje na zvuk stavljanja hrane u metalnu činijicu.

Ako Lerija i ne nađu, nadam se makar da je otišao u neki drugi kraj Melburna, ali da je nastavio sa svojih devet života.

Vrativši svoje misli na tenis, danas je udarni srpski dan, jer Novak samo zaključuje program, a tu su i Filip, Miša i Laci.

Svako na svoj zadatak, da se pređe prva prepreka.

AKO STE PROPUSTILI:

Bećaga u Melburnu (1): Srpsko kolo, druželjubiva muva i Australijan Open na pomolu

Bećaga u Melburnu (2): Sinan Sakić, Nadalovi svedoci i duh pravog urbanog grada

(Telegraf.rs)