Ekskluzivno! Džon Mekinro za Telegraf: "Novak je napravio odluku koju mnogi ne bi doneli"

Legendarni teniser i komentator Eurosporta odgovarao je na pitanja našeg portala o Novaku Đokoviću pred početak Australijan opena

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković polako, ali sigurno priprema se za početak Australijan opena, na koji se vraća nakon što je prethodni propustio zbog dobro poznatih razloga vezanih za odbijanje vize tokom pandemije koronavirusa.

Motivacija je sigurno veća neko ikada pre kog srpskog asa, koji bi titulom u Melburnu nastavio večnu trku sa Rafaelom Nadalom, o kojoj svi pričaju.

Portal Telegraf.rs imao je ekskluzivnu priliku da pred početak Australijan opena porazgovara sa legendarnim Džonom Mekinroom, višestrukim osvajačem Grend slem turnira i nekadašnjim brojem jedan, a sada komentatorom Eurosporta, i da ga upita o Đokovićevim šansama, protivnicima, snagama i potencijalnim slabostima.

Pre svega, Mekinro je za naš portal pričao o tome da li će Đoković imati dodatnu motivaciju u Melburnu posle svega što mu se dogodilo, odnosno da li će ga to sputati u ovogodišnjem pohodu?

- Ako neko to može, to je on. Sigurno je malo ljut zbog svega što je desilo. Ali on je sjajan. Ponašali su se loše prema njemu, zvaničnici su radili apsurdne stvari prema Đokoviću po mom mišljenju. Nije mu dato da se takmiči na događaju koji je toliko puta osvojio. On sigurno razmišlja o tome, ima već 35 godina, sada treba da gleda na druge igrače, da gleda da i dalje bude najbolji. Rafa će uvek da ide ispod radara prema tome, on je druga ličnost, ali obojica rade sjajno. Dok je zdrav biće tu na visokom nivou - poručio je Mekinro.

Foto: AP/Tanjug

On smatra da je Novak definitivno najveći favorit da dođe do titule na ovogodišnjem Australijan openu.

- Ne bih rekao da može da je izgubi (titulu, prim. aut), favorit je, prošao je kroz najluđu godinu za nekog sportistu u tenisu. Videli smo kako se završila. Hoće da dokaže da može da ode do kraja, mislim i nadam se da ima igrača koji imaju šansu da naprave ime za sebe pored njega. Do sada, u poslednjih 15 godina, niko nije mogao da načini štetu velikoj trojci. Mislite da je to to, ali kao da ovi stariji idu protiv "oca vremena". Alkaraz je najmlađi prvi ikada, on je novi dašak vetra, ali on ne igra. To je tužno. Ali biće sjajan turnir, Novak ima žreb takav da će ga biti teško pobediti. Nadam se da je sa njegovom nogom sve kako treba - podvukao je legendarni teniser.

Kaže da je Novak prošao kroz pravi rolerkoster tokom prethodne godine i da mu se divi kako je sve uspeo da izdrži, jer je doneo neke odluke koje mnoge ne bi, zbog kojih je propustio veliki broj turnira.

- Mislim da može, ali znate kako, morate da poštujete to što se nije prepustio običnom toku. Videćemo da li će postaviti rekord po broju Grend slemova. Svaka mu čast kako je uspeo da prođe kroz sve, pre svega u Australiji, imam respekt za sve to, teško je da uvidite o čemu razmišlja. Sada je na pravom putu, mislim da će ga biti teško savladati. Napravio je odluku koju mnogi ne bi doneli. Ali to je neka druga priča, poštujem što je ostao pri svom stavu. Pobedio je na Vimbldonu, pa nije mogao da igra na US openu, to je ludo - zaključio je Džon.

Video: Tako se to radi: Novak prišao navijačima, usledili selfiji, autogrami i ovacije

(Telegraf.rs)