Profesor Koprivica veruje u Đokovića: "Vratiće se još jači i željan uspeha, možda bi osvojio AO da je zaigrao"

Jedan od najcenjenijih profesora i kondicionih trenera u Srbiji analizirao je Novakovu situaciju posle prvog Grend slema

Foto: Telegraf

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković ostao je na prvom mestu i nakon propuštenog Australijan opena. Pobeda Rafaela Nadala značila je da je Španac stigao do svog 21. Grend slema i sada ima jedan više u odnosu na Srbina.

Sva dešavanja ovog januara pokušao je sveukupno da sumira čuveni profesor Vladimir Koprivica, koji je bio nekadašnji kondicioni trener Partizana i Zvezde, a sada je predavač na Fakultetu za sport. On je u razgovoru za Meridijan Sport istakao da će se Đoković posle čitave situacije samo vratiti još jači.

- Ovo jeste udarac, ali to je ipak samo jedan turnir i ne verujem da će ga cela situacija psihološki uzdrmati, s tim što treba očekvati da će njega još žešće dočekati na tim stadionima. U taj psihološki sunovrat Đokovića, koji najavljuju neki eksperti, ne verujem. Zapravo, verujem da će se vratiti još jači i željan uspeha - rekao je Koprivica.

Poznati profesor tvrdi da bi Novak bez problema zaigrao u samoj završnici prethodnog turnira da mu je to bilo dozvoljeno i to nakon što je nekoliko dana proveo u "pritvoru" u Hotelu za migrante "Park" u Melburnu.

- Dakle, Đokoviću ne može izostanak sa ovog turnira oboriti njegovu tehniku, taktiku, ni psihologiju. U fizičkom pogledu on je fantastičan i kada neko ima tako dug staž i tako dugo se bavi sportom, ima uredan život i jako strogo poštuje pravila pripreme, kao što Đoković čini, onda ima očuvano telo i visok nivo treniranosti zbog kojeg vrlo brzo može da uđe o formu. Verujem da je izašao iz ovog zatvora, jer je to ipak bio zatvor, i zaigrao, došao bi makar do polufinala, a možda i osvojio - podvlači Koprivica.

Video: Advokat Toma Fila savetuje Novaka Đokovića sta da uradi u vezi sa deportacijom i izbacivanja sa AO

(Telegraf.rs)