Bruka i sramota: Vladin advokat traži da se Novak ponovo privede, možda neće moći da trenira

To je predočeno kao predlog vladinog advokata pred sudijom Kelijem

Foto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Druga runda saslušanja Novaka Đokovića i njegovog slučaja pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu počela je večeras kasno po australijskom vremenu, nakon odluke Aleksa Hoka, ministra za imigracije Australije da ukine vizu srpskom teniseru.

Obraćanje advokata obe strane pred časnim sudijom Entonijem Kelijem potrajalo je oko sat i 15 minuta. Obe strane predale su svoje argumente, pa je ročište sada na "pauzi".

Konačna odluka bi mogla da bude donesena u nedelju, a postoji mogućnost da predmet bude prebačen sa nadležnosti Federalnog i porodičnog suda na Federalni sud, koji je iznad svih ostalih.

Međutim, ono što brine, a što smo čuli tokom suđenja jeste da je advokat Vlade Australije predložio da Novak Đoković ponovo bude priveden!

Dodatne informacije tvrde da bi srpski teniser mogao da sačeka saslušanje u hotelu užasa i strave "Park" gde je ranije provodio vreme sa migrantima u prljavim sobama, punim buba i sa hranom upitnog kvaliteta.

Prema nekim informacijama, Novaka bi sutra od 08.00 ujutru po australijskom vremenu mogli da "sprovedu" čelnici policijskih snaga Australije u zgradu njegovih advokata, a potom i na razgovor sa imigracionim vlastima.

Videćemo u kom smeru će se sve dalje odvijati, ali ovo nikako ne izgleda dobro.

Video: Građani o Đokoviću: Nepravda, ali i on je pogrešio

(Telegraf.rs)