Bivši direktor AO: ''Novak je sledio sva pravila, ako ga deportujete izgubićemo reputaciju''

Legendarni dubl igrač ponovo pruža podršku Đokoviću

Foto: Tanjug/AP

Pol Meknami, nekada najbolji dubl igrač sveta, poslao je poruku australijskim vlastima u kojoj je stao u odbranu Novaka Đokovića.

Večeras u ponoć počinje suđenje Novaku Đokoviću, nakon kog će se znati da li će najboljem teniseru sveta biti omogućeno da brani titulu u Melburnu ili će biti deportovan iz Australije.

Čitav svet govori o tom događaju, mnoge svetske televizije prenosiće suđenje, a svoj stav po tom pitanju zauzeo je i dvostruki osvajač Australijan opena u konkurenciji dublova, Pol Meknami. On je već dolazio ispred hotela u kom je zatvoren Novak kako bi mu pružio podršku.

Meknami je istakao da je srpski teniser dobio sve dozvole da se pojavi u Australiji i da bi njegovo potencijalno deportovanje iz zemlje nanelo ogromnu štetu ugledu australijskog sporta.

- Novak Đoković, možda i vodeći sportista planete, ovde je da brani svoju titulu. Odobreno mu je da dođe ovde od Tenis Australija, Vlade Viktorije i premijera. Sledio je naša pravila. Ako bude deportovan, naš ugled kao sportske nacije možda više nikad neće biti isti - napisao je on na Tviteru.

Video: Veselje i kolo ispred hotela u kojem je zatočen Novak: Srbi okupirali Melburn

(Telegraf.rs)