Telegraf u Dubaiju, 3. dan: Novak rešava sve ispite u roku, Filip i milimetarski poraz, patke u inspekciji

U Dubaiju je lepo vreme, leto pre leta, mešaju se arome hrane i krošnji koje okružuju glavni teren. Miriše i na Novakovu titulu. Ali, korak po korak

Foto: Tanjug / AP

Trećeg dana turnira u Dubaiju dobili smo sve četvrtfinalne parove među kojima je i ime Novaka Đokovića koji prilično lako preskače prepreke, a čini se da još uvek nije ni blizu svog maksimuma.

Mislim da je Karen Kačanov samo došao na red onih koje Novakovo živo blato krene da guta. To je najbliži mogući opis. Ne znate kada će da završi posao, ali je sigurno da će ga završiti kao što je to učinio i protiv Rusa.

Kačanov je imao dosta svojih navijača, mahom sunarodnika koji žive u Dubaiju, ali je huk sa tribina bio ovoga puta još jači kada Đoković napravi dobar potez.

Uveliko je već pala noć, a pod vedrim nebom će srpski as i sutra istrčati pred pune tribine (kao što su bile i danas kada je on igrao) i pokazati šta zna protiv Jiržija Veselog.

Sa druge strane, dok je sunce još uvek bilo u zenitu, Filip Krajinović je na terenu 1 vodio svoju bitku i muku. Bitku nije dobio, a muku nije rešio.

Fiću je izbacio Mekenzi Mekdonald koji je u taj-brejku drugog seta imao sreću da mu loptica za nekoliko milimetara promaši polje i omogući mu slavlje.

Činilo se da ga je imao Krajinović, u oba seta, ali svaki put je od gotovog pravio veresiju i na kraju će 30. rođendan proslaviti u Beogradu, iako je mogao da ostane još koji dan u Dubaiju.

Tokom čitavog dana smo gledali jako zanimljive mečeve na glavnom terenu, a jedna od pravih poslastica bio je okršaj Janika Sinera i Endija Marija koji se "otimao" Italijanu neko vreme, ali krajem prvog seta je sve otišlo niz vodu.

Posle šoka i poraza Roberta Bautiste Aguta koji će ranije početi da se priprema za američku turneju nego što je mislio. Veliki favorit i projektovani protivnik Novaka izgubio je sve konce, izgledao je prilično nemoćno na terenu.

Španac je samo jednu brejk loptu imao u čitavom susretu, a ni to nije uspeo da iskoristi.

Za razliku od njega, Denis Šapovalov je opravdao veću ulogu sa papira, zaključio svoj posao protiv Tara Daniela i celodevni program.

Dosta hajlajta i sjajnih partija smo videli u nekoliko sati kvalitetnog tenisa, ali jedna krajnje simpatična stvar mi je zapala za oko dok sam čekao početak narednog susreta i kucao tekstove u obližnjem pabu.

Grupica malih pernatih prijatelja je išla od stola do stala i uzimala harač. Da, patke su deo folklora u kompleksu u Dubaiju i prilično dobro koriste svoju simpatičnost kako bi dobile hranu.

Foto: Miloš Bećagović

I tako od svakoga.

U Dubaiju je lepo vreme, leto pre leta, mešaju se arome hrane i krošnji koje okružuju glavni teren. Miriše i na Novakovu titulu. Ali, korak po korak.

Video: Novak Đoković: Priča se dosta o Grend slemovima, drugi rekordi se zaboravljaju

(Izveštač iz Dubaija, Miloš Bećagović)