Ko je Karen Kačanov, protivnik Novaka Đokovića u Dubaiju? Osvojio srebro na OI, trenira ga Hrvat...

Novak neće imati lak zadatak protiv Rusa

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković svoj novi meč u Dubaiju igra protiv Rusa Karena Kačanova, a on je zakazan za 16 časova na centralnom terenu.

Nole je u svom prvom meču sezone bio uspešan protiv Italijana Lorenca Musetija, dok je Kačanov imao ozbiljne muke protiv Aleksa de Minaura.

Kačanov i Novak su u prošlosti odmerili snage pet puta, a Đoković vodi sa 4:1 u pobedama. Rus je trenutno 26. teniser sveta, a svojevremeno je bio i u Top 10, a najviši renking bio mu je 8. mesto 2019. godine.

Iako ima 25 godina, Kačanov je gotovo deceniju na turu. Otac mu je Jermen, koji je bio odbojkaš pre nego što je počeo da studira medicinu, gde je upoznao i Nataliju, Ruskinju sa kojom je kasnije dobio Karena.

Foto: AP/Tanjug

Oni su ga od malih nogu poveli na treninge tenisa, a on je sa tri godine počeo da trenira. Sa 12 je odlučio da počne da se bavi profesionalno tenisom, a sa 15 se preselio u Split, gde je počeo da trenira sa Vedranom Martićem, bivšim trenerom Gorana Ivaniševića.

Debi je imao kao sedamnaestogodišnjak na turniru u Rusiji gde je izgubio od Alekseja Vatutina. nekoliko meseci kasnije Kačanov upisuje i prvu pobedu, i to, na turniru u Sankt Peterburgu protiv Viktora Haneskua. Na prvom Grend slemu u karijeri je debitovao 2016. godine kada je u prvom kolu US opena pobedio Tomasa Fabiana i potom izgubio od Keja Nišikorija.

Kada je reč o uspesima koje je do sada ostvario, Kačanov je osvojio četiri tirule, kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Japanu 2020. godine.

Kačanov je oženjen Veronikom Škliaevom koju je upoznao na aerodromu, a posle zajedničkig treninga tenisa rodila se ljubav koja traje do danas. I pored interesovanja medija, Veronika ne veli da javno istupa, pa tako nije aktivna na društvenim mrežama.

Video: Đoković iz Dubaija: Za sada neću igrati u SAD, respekt Nadalu za AO

(Telegraf.rs)