Telegraf u Dubaiju, 1. dan: Novak se vratio u delirijumu publike, Filip pogurao uz orkestar

Museti je bio pilon, vežba i merač. Za sve se pitao Novak, a ni vođstvo u drugom setu ga nije zadovoljavalo, pa je besneo što igra nije još bolja.

Foto: Tanjug/AP

Intezivno. Ako bi trebalo da se jednom rečju opiše otvaranje turnira u Dubaiju. Novak Đoković je onaj stari, nigde nije išao, ali se ipak vratio.

Dan je krenuo kroz vrućinu da plovi. Ništa, zaista, što nije bilo očekivano. Taman kada je zvezda upekla, na teren je izašao Marin Čilić i pretrpeo poraz od Jiržija Veselog uz nerealan broj neiznuđenih grešaka.

U tim momentima su pristizali prvi navijaci sa srpskim zastavama, taman za okršaj Filipa Krajinovića i ljubimca domaće publike Maleka Žazirija.

Sve što je Fića gurnuo na bekhend protivnika, bilo je dobro. Sve što je išao u kontra stranu bilo je loše. Na kraju je bilo više dobrog nego lošeg, pa je uz neverovatan cvrkut hiljade ptica iz krošnji pored stadiona uspeo da ode dalje.

U jednom momentu je buka bila veoma jaka, verovatno tri puta jača od žamora izmedju poena.

Između poena su se pomno pratile i reakcije Endija Marija koji je u tri seta velike bitke eliminisao Australijanca O'Konela.

Bacao je Britanac tri puta reket, kritikovao naglas sam sebe konstantno, ali je odradio posao. Publika je bila evidentno na njegovoj strani, hrabrila ga je u svakom poenu.

A, ako su sa tribina podržavali Endija, onda je atmosfera na meču Novaka Đokovića bila kao meč Boke i Rivera. Do tog momenta se skupila pozamašna grupa srpskih navijača, pa je uz ostale Noletove simpatizere to bila ozbiljna armija pred prvi meč sezone.

Možda su mnogi pomislili da će početak biti spor, ali sve je bilo brzo, onako kako smo i navikli od najboljeg na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Museti je bio pilon, vežba i merač. Za sve se pitao Novak, a ni vođstvo u drugom setu ga nije zadovoljavalo, pa je besneo što igra nije još bolja.

Dobio je ovacije, dobio je ljubav, a na izlasku je kroz koridor napravljen za igrače, dobio i špalir navijača koji su se gurali samo da mu makar malo priđu.

Zanimljiv dan, a tek je prvi. Očekuje nas još mnogo toga pod suncem Dubaija.

Video: Novak oduševljen publikom, poslao im srce, oni pali u ekstazu

(Telegraf.rs / Miloš Bećagović, Dubai)