Pilić: "Novak je GOAT, on je kamen u cipeli zapadnih medija, voleli bi da ne igra na Gren slemovima"

Iskusni teniski stručnjak iskazao jasan stav

Foto: MN Press

Nikola Pilić, legendarni jugoslovenski teniser i bivši Dejvis kup selektor Srbije, govorio je o poslednjoj izjavi Novaka Đokovića, u kojoj je srpski teniser rekao da će žrtvovati sve trofeje ukoliko bude uslovljavan da mora da bude vakcinisan kako bi se takmičio. 

Đoković je poručio da neće da se vakciniše samo da bi igrao na najvećim turnirima, a Pilić ističe da Novak na to ima potpuno pravo, ali da mu je žao što je takva situacija u svetu i da bi zbog nje najbolji teniser sveta mogao da propusti naredne Gren slem turnire.

- Novak ima pravo da ima svoj stav. Meni je jako žao što je došla takva situacija da Novak koji ima takvu sjajnu karijeru dođe u situaciju da ne igra na Rolan Garosu i Vimbldonu. Da ne podigne opet te pehare i izgubi prvi poziciju na ATP listi. Ako je njegov stav o vakcini tako čvrst i ako mu je važnije da se ne vakciniše i propusti Gren slemove do kraja godine, onda on na to ima pravo - započeo je Pilić.

Takođe on smatra i da bi zapadni mediji voleli da se upravo to i desi, da Đoković ne zaigra ni na jednom Gren slemu tokom 2022. godine.

- Novak je najveći igrač svih vremena, ali zapadna štampa jedva će dočekati da on ne zaigra na najvećim turnirima u nastavku sezone. Imam veliko iskustvo u sportu i jako dobro poznajem zapad i njihove medije. Novak im je kamenčić u cipeli i nikada mu nisu dali podršku koju su davali Federeru i Nadalu - istakao je Pilić.

Ipak, i ako ne zaigra ni na jednom Gren slem turniru tokom 2022. godine, bivši selektor Srbije smatra da će Novak biti spreman za 2023. godinu, pre svega zbog svoje psihičke snage.

- Novak ima neverovatan teniski moral i strašan psihički potencijal i on će i sledeće godine biti Novak Đoković, bez sumnje. On ima specifičan karakter, poseban duh i neverovatnu harizmu i na njega niko ne može da utiče - zaključio je Nikola Pilić.

Video: Novaka pogodili stihovi Oj, Kosovo Kosovo: Đoković se veselio u Budvi uz patriotsku pesmu

(Telegraf.rs)