Ona brani boje Partizana, on Zvezde, zajedno obaraju rekorde i čine najlepši par u srpskom sportu

E. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Sprint je disciplina u kojoj je tako teško probiti se na velikoj sceni i Srbija je tokom istorije nekoliko puta dolazila do uspeha na velikim turnirima, poput onih koje su ostvarili Slobodan Branković na 400 metara u zatvorenom 1992. u Đenovi kada je osvojio zlato i Emir Bekrić u dva navrata, na EP u dvorani u Helsinkiju gde je uzeo srebro i na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Moskvi 2013. sa bronzanim odličjem.

Upravo je proslavljeni atletičar na 400 metara sa preponama u Atletskom klubu Partizan izgradio jednu sjajnu priču i na veliku scenu lansirao trenutno jednu od, ako ne i najbolju našu sprinterku Ivanu Ilić.

Rekorderka Srbije za mlađe seniorkje na 100 metara iz Izmira ove godine (11.43 sekunde) je tokom karijere već postizala neke velike rezultate, pa je tako vlasnica srebrne medalje sa Evropskog prvenstva do 20 godina iz Talina, a vrlo je zanimljivo što je pored nje još jedan i te kako uspešan atletičar.

Sada 22-godišnja članica Partizana, koja je vlasnica i nacionalnih rekorda za starije juniorke na 100 i 200 metara, je već više od tri godine u vezi sa atletičarem Crvene zvezde Bogdanom Vidojkovićem, koji je godinu dana mlađi od nje.

Klupske boje im ne prave nikakvu prepreku i već dugo su upravo njih dvoje jedno drugome najveća podrška, pa je tako 2022. godine Bogdan takođe postao i državni rekorder za starije juniore u svojoj disciplini 110 metara prepone sa rezultatom od 13.69 sekundi na Svetskom prvenstvu U20 u Kaliju.

Ivana je već bila učesnica i vleikih seniorskih takmičenja, poput Evropskog prvenstva u Rimu ove godine i to u dve discipline, a oboje poseduju i pregršt državnih medalja, kao i uspeha na takmičenjima za juniore.

Srpski atletski savez je tokom ove godine odlučio da se ozbiljnije pozabavi štafetnim disciplinama, tako da ne sumnjamo da će upravo njih dvoje biti predvodnici našeg nacionalnog tima u narednom periodu, ali i da će u narednom periodu pomerati rezultate kada je u pitanju pojedinačna konkurencija.

(Telegraf.rs)