Srpska atletičarka blizu prestižne evropske nagrade: Adriana Vilagoš može da nasledi Angelinu Topić!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović

Evropska atletika je objavila finalistkinje trke za nagradu "Zvezda u usponu", a među nominovanima je i Adriana Vilagoš! Jedna od najperspektivnijih svetskih atletičarki će 26. oktobra na svečanoj ceremoniji u Skoplju saznati da li je baš ona dobitnica ovog prestižnog priznanja, nakon što je na osnovu glasova publike i eksperata uspela da se izdvoji u odnosu na konkurenciju.

Angelina Topić je prošle godine dobila upravo tu nagradu, a sada će pored njene reprezentativne koleginice u završnici trke biti i Britanka Fibi Gil, kao i Hrvatica Jana Koščak, koje se takmiče na 800 metara i u sedmoboju.

Dvadesetogodišnja srpska bacačica koplja, koja je ove godine ponovo osvojila srebro na EP, pobedila na Evropskom bacačkon kupu, učestvovala na Olimpijskim igrama, ali četiri puta oborila nacionalni rekord Srbije! Poslednji put nedavno u Zagrebu i on sad iznosi 65.62 metra, što je drugi najbolji rezultat Evropljanki ove godine.

Osim toga, ona je osvojila drugo mesto u Dijamantskoj ligi na završnom mitingu u Briselu, ali i upisala jednu pobedu na mitinzima tokom sezone.

Navijaćemo za našu Adrianu, koja je 2022. već dobila nagradu za najbolju mladu svetsku atletičarku.

(Telegraf.rs)