Izgubila oca sa 12 godina, osvojila istorijsko zlato na OI, pa proslavila "Ivkovu slavu" u rodnoj zemlji

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Kada svojoj zemlji donesete prvu istorijsku medalju sa Olimpijskih igara, zatim to i duplirate, sreći nema kraja. To je dokazano na primeru Džulijen Alfred (23), sprinterke koja je osvojila svet u 2024. godini!

Devojka koja se pronalazila tokom par godina sada je zablistala, pa je nedavno u Parizu zlatom i srebrom proslavila Svetu Luciju, ostrvsku zemlju koja broji oko 180.000 stanovnika.

Još od Svetskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu kada je slavila na 60 metara bilo je jasno da ova devojka može mnogo, a sa prvim i drugim mesto na 100 i 200 metara na OI to je samo dokazala i zaokružila divnu priču.

Ona je ovih dana u svojoj zemlji dočekana kao heroina i prethodne noći okončano je četvorodnevno slavljen na ulicama. Nestvarno zvuči i izgleda!

Doček na aerodoromu, automobil koju je dočekao, narod koji je ispunio ulice i zastave koje su se orile na svakom koraku bile su samo deo ovog spektakla.

Upriličene su i brojne manifestacija, da bi sve bilo začinjeno prijemom kod ministra i titulom zvanične ambasadorke turizma Svete Lucije.

Devojka koja je sanjala da postane kao Jusein Bolt i koja je do visina morala da grabi nakon što je oca izgubila sa 12 godina, sada zasluženo živi svoje najbolje dane života, a velika karijera je tek pred njom.

(Telegraf.rs)