Kostić za Telegraf: "Pritisak postoji, posebno jer je Bekrić istrčao državni rekord..."

L. I.
S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf.rs

Ovog vikenda na Adi Ciganliji u Beogradu održan je trinaesti po redu Sajam sporta, a Telegraf je iskorstio priliku i posetio štand Srpskog atletskog saveza.

Na ovoj manifestaciji bio je prisutan i Nikola Kostić, vicešampion Balkana u trci sa preponama, a istakao je da mu puno znači što je baš on u mogućnosti da predstavlja našu zemlju na velikim takmičenjima.

- Pa baš puno znači. Sećam se kad sam bio mali, uvek sam dolazio na sajam sporta i bio na ovim poligonima što mi se svidelo, i bio sam viđen od strane starijih tako da mi je baš značilo da se priključim u ovom sportu - započeo je Kostić, a onda nastavio:

- Puno mi znači da budem najbolji i da ja lično predstavljam ovu disciplinu u svetu i Evropi. Mogu da kažem da postoji pritisak, posebno što je nedavno Emir Bekrić istrčao državni rekord i to predstavlja mali pritisak, ali i veliku motivaciju da se to ostvari.

Potom je pomenuo i državni rekord.

- Svako takmičenje je napad na državni rekord, za sledeće dve godine to je svakako stvar koja će biti relevantnta - rekao je Kostić.

Takođe, istakao je da je minula sezona bila jako dobra, ali da ostaje žal zbog propuštenih Olimpijskih igara.

- Sezona je bila jako dobra. Nije bila potpuna kao što sam očekivao, Olimpijske igre su mi izmakle za 17 mesta, ali ispunjen je cilja da odem na Evropsko prvenstvo, istrčao sam lični rekord ove godine i bio dobar na Balkanskom šampionatu, tako da sam zadovoljan - rekao je Kostić i dodao:

- Zapravo je dosta teško. U Evropi dosta lakše jer postoji kategorija mlađih seniora, dok u svetu to ne postoji. Prve dve godine su dosta teške, posebno za nekog ko nije u samom vrhu, tako da tu sportista mora da bude istrajan i da ima podršku tima i porodice.

Za kraj je naveo da je najvažnije takmičenje u narednoj sezoni Svetsko prvenstvo za seniore.

Najvažnije takmičenje za mene sledeće godine mlađe seniorsko Evropsko prvenstvo u Norveškoj, na to imam potpuni fokus, posle toga u septembru je Svetsko seniorsko prvenstvo u Tokiju, što bi bio šlag na torti da se završi ta sezona i da se obiđe Tokio i da se tamo predstavlja Srbija - završio je Kostić.

(Telegraf.rs)