Jovančević za Telegraf govorio o EP, povredi i rezultatima: "Bio sam spreman da skočim najmanje lični rekord"

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf

Ovog vikenda na Adi Ciganliji u Beogradu održan je trinaesti po redu Sajam sporta, a Telegraf je iskorstio priliku i posetio štand Srpskog atletskog saveza.

Ovu lepu manifestaciju, upriličio je i naš skakač udalj, Strahinja Jovančević, sa kojim smo imali priliku i da porazgovaramo.

Istakao je da mu je drago zbog velikog broja mališana...

- Prošle godine sam isto bio ovde, ove godine je tu mnogo više ljudi, pre svega više dece, a kad su deca tu, tu je uvek motiv za mene, i za sve sportiste, da znamo da radimo pravu stvar za decu i za budućnost - počeo je Jovančević.

Što se sezone tiče...

- Da nije bilo te povrede, ovo bi definitivno bila najbolja sezona za mene. U finalu Evropskog prvenstva sam bio spreman da skočim najmanje lični rekord, skakao sam cele sezone preko 7.90... Nažalost, povreda je bila u najgorem mogućem trenutku, onako ozbiljna, ali eto, oporavio sam se i idemo dalje.

Povreda je iza njega...

- Bilo je teško podneti, pre svega zato što je to direktno uticalo na moj nastup na Olimpijskim igrama, na koje na kraju nisam otišao zbog eto, jednog poena. Jako je bilo teško, ali iza mene je povreda, zato sam i napravio jedno takmičenje, bio je treći Serbian Athletics Meeting u Priboju, i bilo je super, i idemo u nove pobede i novu sezonu.

Kada je reč o planovima...

- Ove sezone zimske, ima pre svega ima Evropsko prvenstvo u dvorani u martu, i Svetsko prvenstvo takođe u Kini. Ja ću napadati naravno najjače što mogu i tempriati formu za Evropsko, ali naravno i svetsko, a ondan a leto, Tokio... Nisam bio na Olimpijskim igrama, a u Tokiju su bile na istom tom stadionu, pa ću se boriti za to.

Konkurencija je jaka...

- Veoma je zahtevno, pogotovo što su rezultati takvi, da je trenutno skok udalj vrlo jaka disciplina. Na EP su za kvalifikacije za ulazak u finale, je trebalo 7.95, što se nikada nije događalo. Teško je, izazovno, ali eto, ja volim da se borim, da se takmičim - podvukao je Jovančević.

(Telegraf.rs)